Kā pagatavot pašam savu pesto?
Uzskatāms paraugs, lai pagatavotu pašam savu pesto! Pašu gatavots vienmēr ir vērtīgāks, jo tur ielikta īpaša uzmanība un liela mīlestība :)
Izvēlies riekstus un/vai sēklas!
- Ciedru rieksti
- Indijas rieksti
- Brazīlijas rieksti
- Valrieksti
- Saulespuķu sēklas
- Ķirbju sēklas
- u.c.
Pievieno mīļāko eļļu!
- Olīveļļa
- Vīnogu kauliņu eļļa
- Kaņepju eļļa
- Ķirbju sēklu eļļa
- Linsēklu eļļa
- U.c.
Laiks zaļumiem!
- Baziliks
- Koriandrs
- Pētersīļi
- Nātres un citas nezāles
- Spināti
- U.c.
Skābumiņam!
- Citrons
- Laims
- Greipfrūts
- kalamansī vai citi etiķi
Izteiksmīgākai garšai!

- Jūras sāls
- Melnie pipari
- Ķiploks
- Citrona miziņa
- Saulē kaltēti tomāti
- Timiāns, rozmarīns, oregano
- U.c.
Siera stiprumam!
- Rauga pārslas
- Bioloģisks parmezāna siers
Aptuvenā recepte skan šādi:
- 1 krūze riekstu un/vai sēklu, 2 krūzes zaļumu, 2/3 krūzes eļļas, 3-4 ķiploka daiviņas, 3-4 ēd.k. citrona sulas, sāls un citas piedevas pēc garšas.
- Visu sablenderē līdz vēlamajai pesto konsistencei, uzglabā ledusskapī stikla burciņā.
Iedvesmu vari smelties no manām Nātru un Biešu pesto receptēm! :)
3 komentāri:
Labrīt! :)
Saki, lūdzu, kur rauga pārslas iegādāties?
Stockmann, Zaļā Govs, Biotēka..
Dievīgs pesto sanāca.. Mmmm.Paldies par recepti!
Cik ilgi pesto var uzglabāt ledusskapī?