Pētera Kļavas atslodzes recepte


Pazīsta­mais ārsts reanimatologs Pēteris Kļava savā lekcijā par "Ēšanu un veselīgu dzīvesveidu" dalījās savā vienkāršajā receptē, lai sniegtu atslodzi savam organismam. Nolēmu tajā dalīties arī ar Tevi! :)

Pētera Kļavas atslodzes recepte
Foto: kasjauns.lv

Tā kā daudzi aizbildinās ar pārlieku lielu aizņemtību, pilsētas dzīvesveidu, kur kafejnīcās neviens nepiedāvā "gavētāju ēdienreizi" un sarežģītību, ko it kā sagādā attīrīšanās process.. tāpēc nolēmu piedāvāt recepti no Pētera Kļavas lekcijas par veselīgu dzīvesveidu. Šī ir recepte, kādu P.Kļava izmantojis savā jaunībā, kad vēlējās atpūtināt organismu, taču šī nav medicīniski vai zinātnieciski pamatota metode, kuru nebūtu ieteicams uzskatīt par nopietnu veselības problēmu risinājumu.

  • 1 daļa burkānu
  • 1 daļa ābolu
  • mazliet apelsīna sulas
  • olīveļļa

 

Burkānus un ābolus sarīvē, vai arī saliek blenderī un samiksē līdz viendabīgam biezenim, pievieno olīveļļu, samaisa, liek burciņā un ņem visur līdzi! 3 dienas ēd tikai šo biezeni, katru reizi kā rodas izsalkums! Tik tiešām vienkārši, ņam! :)

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

13 komentāri:

  • Paldies,dikti labs

  • Mani interesē, kā var būt drošs par apelsīnu derīgumu, tas nav vietējais auglis, un audzis nezin kur, nezin kādos apstākļos un nezin ar ko apstrādāts?! Jeb arī tas ir pastāsts par nepiesiešanos visam ;)

  • Drošs nevar būt ne par ko šajā pasaulē, vairs jau nu ne, bet apelsīna sula šeit ir vairāk garšai, to var arī nepievienot. Ja pērk bio apelsīnus, tad drošība lielāka :)

  • Vai ābolus un burkānus izvāra???

  • Visu svaigu! :)

  • Citrusaugļus vislabāk paturēt pāris stundas ūdenī, lai visas sliktās vielas atdalās :)

  • Citrusaugļu sulas vietā var lietot vietējo, piemēram cidoniju sīrupu vai smiltsērkšķu sulu. Labi derēs arī dzērveņu sula

  • Varētu padomāt, ka olīveļļu ņem no Latvijas laukiem. Ja eļļu pērkam eko bodē, kāpēc nevar ari apelsīnu tur pat paķert līdzi? :)

  • Burkāni, āboli un ķirbis, pārbaudīts un ļoti veselīgs mazliet nerafinētās olīveļlas.

  • Noteikti izmēģināšu! Olīveļļas vietā lietošu vietējo smiltsērkšķu eļļu. Domāju, ja nedabūšu eko apelsīnu, tad likšu dzērvenes, brūklenes vai kādas sitas ogas no saldētavas. Un ja pa virsu uzbērt kanēli,tad sanāk superveselīgs našķis. :)

  • Trīs dienas ēdam šo...kā ar kafiju, tēju? Neko tādu nedrīkst?

  • Nav ne drīkst, ne nedrīkst.. pašam jāskatās pēc savām sajūtām. Zāļu tējas es noteikti ieteiktu dzert paralēli :)

  • Visi ieteikumi ir pieņemami. Ir vērts izmēģināt. Sliktāk noteikti nebūs!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB