Ievads
Šitakē sēnes ir pazīstams imūnsistēmas produkts, kas palīdz regulēt ķermeņa spēju cīnīties ar nelabvēlīgām baktērijām, baciļiem un stiprina kopējo imūnsistēmas darbību.
Sastāvdaļas
- 150g šitakē sēnes
- ½ liela sarkanā sīpola
- Muskatrieksts
- Gī sviests
- Čilli pipars
- Īkšķa lieluma ingvers
- Pētersīļu bunte
- Sauja valriekstu
- Dabīgā sāls vai veģetārais buljona kubiņš (Rapunzel, Marigold,u.c)
- Garšvielas pēc izvēles- melnie pipari, kumins, koriandrs
- Auzu piens pēc nepieciešamības
Pagatavošana
- Katliņā izkausē gī sviestu un pievieno sautēties sīpolus, atstājot katliņu uz mērenas uguns.
- Sagriež vidējos gabalos šitakē sēnes un pievieno sīpoliem katliņā.
- Patstāvīgi maisot, sautē līdz sēnes sāk sarauties mīkstas.
- Tad pievieno svaigi sakapātu čilli piparu, smalki sakapātu ingveru un kārtīgi sautē, līdz sēnes sāk kārtīgi suloties.
- Pievieno šķipsniņu sāls un kārtīgas pāris šķipsnas muskatrieksta.
- Vēlreiz visu kārtīgi apmaisa.
- Sagatavo buljonu, vai vienkārši pielej nedaudz uzvārīta ūdens, tik daudz, lai tikai nedaudz nosegtu sēnes.
- Vāra apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, šajā brīdī var pievienot pusi pētersīļu.
- Kad ūdens jau nedaudz pagarojis, laiks noņemt katliņu no uguns un pārliet visu blendera krūzē.
- Sēņu zupu sablendē, pievieno garšvielas pēc izvēles, ja nepieciešams, tad arī auzu pienu.
- Uz pannas apgrauzdē valriekstus, sakapā pētersīļus.
- Zupu servē pārbērtu ar pētersīļiem un grauzdētām valriekstu pusītēm.
Komentāru nav