Rudzu wrap ar gaileņu pildījumu

Vegānu  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Rudzu wrap ar gaileņu pildījumu
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Gardas un sātīgas svinību uzkodas!


Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 4 glāzes Gaileņu, sagrieztas
  • 2-3 nelieli sīpoli, sagriezti
  • Muskatrieksts, sāls
  • Gī sviests cepšanai

Mērcei:

  • 125ml vīnogu kauliņu eļļas (vai citas pēc izvēles)
  • 65ml mandeļu piena
  • 1 tējk. ābolu etiķis
  • 1  tējk. maltu sinepju sēkliņu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. kļavu sīrupa
  • 1 ķiploka daiviņa

Lavašam:

  • 1 rudzu lavašs bez rauga un konservantiem

Pagatavošana

  1. Pagatavo pildījumu- uz pannas izkausē gī sviestu, apcep sīpolus līdz caurspīdīgi un viegli iedzelteni, pievieno gailenes, un ik pa laikam apmaisot cep līdz viss ūdens no tām iztvaikojis.
  2. Pierīvē muskatriekstu un pieber sāli, apmaisa un vēl pasutina kādas 5 minūtes.
  3. Gaileņu pildījumu liek bļodā dzesēties.
  4. Pagatavo mērci- visas sastāvdaļas sablenderē, nogaršo, pēc izvēles pievieno vēl citas garšvielas- čilli piparu, papriku, utt.
  5. Mērci lej klāt gaileņu pildījumam, kārtīgi apmaisa un kārto uz rudzu lavaša, kamēr silts.
  6. Lavašu sarullē un satin pārtikas plēvē, un pēc tam folijā, lai pildījums dziest lēnāk un lavašs paspēj ievilkties.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Vai ir, lūdzu, kāda vienkārša recepte paša lavaša pagatavošanai? Rudzu milti man jau ir un ļoti mīlu sēnes, tāpēc dikti gribu izmēģināt šo yummy-looking recepti!
    Paldies Tev! :)

  • Diemžēl man pašai nav receptītes, bet varbūt var kaut kur internetā pameklēt! :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB