Ievads
Gardas un sātīgas svinību uzkodas!
Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 4 glāzes Gaileņu, sagrieztas
- 2-3 nelieli sīpoli, sagriezti
- Muskatrieksts, sāls
- Gī sviests cepšanai
Mērcei:
- 125ml vīnogu kauliņu eļļas (vai citas pēc izvēles)
- 65ml mandeļu piena
- 1 tējk. ābolu etiķis
- 1 tējk. maltu sinepju sēkliņu
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kļavu sīrupa
- 1 ķiploka daiviņa
Lavašam:
- 1 rudzu lavašs bez rauga un konservantiem
Pagatavošana
- Pagatavo pildījumu- uz pannas izkausē gī sviestu, apcep sīpolus līdz caurspīdīgi un viegli iedzelteni, pievieno gailenes, un ik pa laikam apmaisot cep līdz viss ūdens no tām iztvaikojis.
- Pierīvē muskatriekstu un pieber sāli, apmaisa un vēl pasutina kādas 5 minūtes.
- Gaileņu pildījumu liek bļodā dzesēties.
- Pagatavo mērci- visas sastāvdaļas sablenderē, nogaršo, pēc izvēles pievieno vēl citas garšvielas- čilli piparu, papriku, utt.
- Mērci lej klāt gaileņu pildījumam, kārtīgi apmaisa un kārto uz rudzu lavaša, kamēr silts.
- Lavašu sarullē un satin pārtikas plēvē, un pēc tam folijā, lai pildījums dziest lēnāk un lavašs paspēj ievilkties.
2 komentāri:
Vai ir, lūdzu, kāda vienkārša recepte paša lavaša pagatavošanai? Rudzu milti man jau ir un ļoti mīlu sēnes, tāpēc dikti gribu izmēģināt šo yummy-looking recepti!
Paldies Tev! :)
Diemžēl man pašai nav receptītes, bet varbūt var kaut kur internetā pameklēt! :)