Provansas garšaugu maize bez graudiem

Bez glutēna  /  Bez cukura  /  16 komentāri
Provansas garšaugu maize bez graudiem
Foto: Amālija Andersone

Ievads

Populāra ir kļuvusi paleolītiskā laika diēta, kura paredz uzturā atvadīties no jebkādiem graudaugiem, pākšaugiem un citiem produktiem veselības vārdā. Jāsaka, ka tieši zinātne ir tā, kas apstiprina glutēna un citu graudos esošo antiuzturvielu negatīvo ietekmi uz organismu, bet par to jau drīzumā kādā citā rakstā. Nereti ieviešot jaunu uztura programmu savā dzīvesveidā, nākas piedzīvot kāri pēc ierastajiem komforta ēdieniem, paleo diētas gadījumā visbiežāk- kāri pēc maizes. Šī recepte ir paleo draudzīga, nesatur graudaugus un spēs apmānīt garšas kārpiņas pat vislielākajiem maizes cienītājiem, kā arī ir piemērota celiakijas slimniekiem.


Sastāvdaļas

  • 1 1/2 tases mandeļu miltu
  • 2 ēd.k. maltu linsēklu
  • 1,5tējk. asafoteīdas
  • 2 ēd.k. provansas garšvielas
  • 1 tējk. soda
  • 2 ēd.k. kokosriekstu miltu
  • 1/4 tējk. sāls
  • 4 olas
  • 1/4 tasītes kausēta gī sviesta
  • 1 ēd.k. ābolu etiķa, nefiltrēta

Pagatavošana

1. Visas sausās sastāvdaļas samaisa kopā.

2. Sakultām olām, pievieno kausētu sviestu un lej masu klāt miltiem.

3. Visu kārtīgi samaisa un lej ar sviestu ieziestā formā, kas izklāta ar cepamo papīru.

4. liek krāsnī cepties 180 grādu temperatūrā, apmēram 30 minūtes.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

16 komentāri:

  • Cik ir viena tase? :)

  • par tasēm saucu mērvienību no angļu valodas "Cup", nopērkot sev šādu komplektu gatavošana uzreiz kļūst vieglāka, ja tiek izmantotas receptes angļu valodā :) 1 tasīte mandeļu miltu varētu būt 120-150g

  • Mazliet bail no asafoteīdas, dikti svešs zvērs.

  • Asafoteīda ir augs, kas nāk no āzijas ar ļoti plašām ārstniecībā noderīgām īpašībām! :)

  • Es gan nezinu vispār, kas tas ir par zvēru un kur viņu Anglijā var nopirkt!

  • Signe, jebkurā veikalā, kas pārdod garšvielas ir jābūt, pavisam nav nekas eksotisks :)

  • Tā, beidzot ir darīts! Ja godīgi es uz visu šito skatījos ļoti, ļoti piesardzīgi bez jeb kādām lielām cerībām, sastāvdaļas man likās ļoti aizdomīgas. BET rezutāts ir vienkārši fantastisks. Un nav melots, ka apmierinās pat tos, kuriem patīk īsta kreftīga maize. Cer sagaidīt mājās to, kuram šo maizi cepu, atstāot gabaliņu Liels paldies.

  • Sanāca interesanti! Dēļ mājas smaržas vien šo maizīti var cept. Vienīgi mazliet nepatīk sodas garša, bet varbūt es par daudz pieliku un man kā sāls ēdājam prasās mazliet vairāk sālīta maizīte.Bet tas jau tāds laika jautājums.
    Paldies Ance par iedvesmu!

  • Jā, smarža gan burvīga cepot šo maizi! :)
    Man bija tieši otrādi, sodu nejutu nemaz, bet savējo pārsālīju- tas laikam treniņš un eksperimentēšana, lai tiktu pie garšas, kas katram vislabāk patīk :)

  • Jā, visu laiku nočammājos un aizmirstu iekomentēt, ka ar sodu jābūt apdomīgiem! Man tā 1,5 t. k. bij stipri par daudz, bet nu katram jāskatās.

  • Laikam arī no svara tas, cik daudz katram ir tējkarote- uztaisīšu vēlreiz un pielabošu receptē :)

  • vai nevajadzētu dzēst sodu (atjaucot to ar citrona sulu vai etiķi lai tā izreaģē un pazūd nepatīkamā garša) pirms pievienošanas mīklai? Parasti tā iesaka darīt...

  • Varbūt, ka tā var darīt, bet es nemāku teikt, jo pati neesmu šajā receptē tā mēģinājusi. Tāpat arī sodas garša nav bijusi..

  • MAn sanāca ļoti sausa. Vai mīklai pirms likšanas cepties ir jābūt ļoti biezai, tā ka var to rokās mīcīt vai arī lejamai. Ja lejamai.?

  • Mīkla ir diezgan pabieza, lejama noteikti tā nav!

  • no kā sastāv provansas garšvielas?


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB