Asais ābolu čatnijs ar kazas sieru

Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri
Asais ābolu čatnijs ar kazas sieru
Foto: Eduards Laķis

Ievads

Rudenīgs starteris ciemiņu galdam!


Sastāvdaļas

Čatnijam:
  • 4 vidēji āboli, sagriezti nelielos kubiciņos (ziemas āboliem miza jānomizo!)
  • 2 vidēji sīpoli, smalki sagriezti
  • 1 ēd.k. timiāna
  • ½ tējk. ingvera pulvera
  • 2 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 30ml ābolu etiķis
  • Čilli pipars plēksnēs, pēc vēlamā asuma
  • Muskatrieksts
  • Olīveļļa vai gī sviests
  • Sāls pēc garšas

 

Uzkodām:

  • bioloģisks kazas siers 

Pagatavošana

  1. Uz pannas uzkarsē olīveļļu vai gī sviestu.
  2. Apcep/pasutina sīpolus un ingveru līdz sīpoli viegli zeltaini.
  3. Tad pievieno garšvielas- muskatriekstu, čilli, timiānu, pasautē apmēram 1-2 minūtes.
  4. Pievieno sagrieztos ābolus, nepārtraukti maisot, sautē apmēram 5 minūtes, līdz āboli sāk suloties.
  5. Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas un sautē apmēram 15-25 minūtes, atkarībā no izvēlētajiem āboliem (stingrāki prasīs ilgāku laiku, nekā, piemēram, dzidrie āboli).
  6. Kad čatnijs ieguvis vēlamo konsistenci, nogaršo un pielāgo vēlamās garšas- čilli, sāli, muskatriekstu vai citas, ja nepieciešams.
  7. Pilda stikla burciņā, gaida, kamēr atdziest, tad liek vāciņu un glabā ledusskapī apmēram 1 nedēļu.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB