Ievads
Rudenīgs starteris ciemiņu galdam!
Sastāvdaļas
Čatnijam:
- 4 vidēji āboli, sagriezti nelielos kubiciņos (ziemas āboliem miza jānomizo!)
- 2 vidēji sīpoli, smalki sagriezti
- 1 ēd.k. timiāna
- ½ tējk. ingvera pulvera
- 2 ēd.k. kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 30ml ābolu etiķis
- Čilli pipars plēksnēs, pēc vēlamā asuma
- Muskatrieksts
- Olīveļļa vai gī sviests
- Sāls pēc garšas
Uzkodām:
- bioloģisks kazas siers
Pagatavošana
- Uz pannas uzkarsē olīveļļu vai gī sviestu.
- Apcep/pasutina sīpolus un ingveru līdz sīpoli viegli zeltaini.
- Tad pievieno garšvielas- muskatriekstu, čilli, timiānu, pasautē apmēram 1-2 minūtes.
- Pievieno sagrieztos ābolus, nepārtraukti maisot, sautē apmēram 5 minūtes, līdz āboli sāk suloties.
- Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas un sautē apmēram 15-25 minūtes, atkarībā no izvēlētajiem āboliem (stingrāki prasīs ilgāku laiku, nekā, piemēram, dzidrie āboli).
- Kad čatnijs ieguvis vēlamo konsistenci, nogaršo un pielāgo vēlamās garšas- čilli, sāli, muskatriekstu vai citas, ja nepieciešams.
- Pilda stikla burciņā, gaida, kamēr atdziest, tad liek vāciņu un glabā ledusskapī apmēram 1 nedēļu.
Komentāru nav