Krāsnī cepti dārzeņi ar zemesriekstu-rozīņu mērci

4 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Krāsnī cepti dārzeņi ar zemesriekstu-rozīņu mērci
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Ziemas periodā krāsnī ceptas saknes ir mans iecienītākais ēdiens, kāds ir Tavējais? :)


Sastāvdaļas

Dārzeņiem:

  • 5 vidēji burkāns
  • 2 lielas bietes
  • 2 pastinaki
  • ķirbis tik, cik pastinaki
  • 2 ēd.k. Balzāmetiķa (2 ēd.k. uz 1 bieti)
  • Jūras sāls, melnie pipari
  • 1 ēd.k. Provansas garšvielu maisījuma
  • 30 ml Extra virgin olīvu eļļa + nedaudz ekstra pāršļakstīšanai
  • 4 ķiploka daivas
  • 1 tējk. svaiga, sakapāta rozmarīna
  • svaiga timiāna zariņi (pēc izvēles)
  • ciedru rieksti (pēc izvēles)

Zemesriekstu-rozīņu mērcei:

  • 5-6 ēd.k. "Biona" Zemesriekstu sviesta ar rozīnēm
  • Sauja Rapunzel Rozīņu Sultana
  • 5-6 ēd.k. bioloģiska sviesta

Pagatavošana

1. Dārzeņus sagriež vienādos gabaliņos, (bietes var sagriezt plānākās daivās, jo tās ir cietākas un cepsies ilgāk).

2. Bietes ieliek vienā bļodiņā, pārējos dārzeņus citā (lai nesajauktos krāsas, un garšas).

3. Bietes pārlej ar balzamiko etiķi, dāsni pievieno sāli un melnos piparus, kā arī šļakstu olīveļļas, atstāj marinēties 1-3 stundas.

4. Olīveļļu, kopā ar ķiploku, provansas garšvielām, rozmarīnu, sāli un melnajiem pipariem sablenderē vai sastampā pesto traukā, pārlej pāri pārējiem dārzeņiem, kārtīgi ar rokām iemasē garšvielu eļļu dārzeņos un atstāj dārzeņus marinēties 1-3 stundas.

5. Dārzeņus olīveļļā pārber uz cepamās pannas. No bietēm nolej šķidrumu, kārto uz pannas pie pārējiem dārzeņiem, pārber ar ciedru riekstiem, uzliek kādus pāris timiāna zariņus, un liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem apmēram 40 minūtes.

6. Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci- Katliņā izkausē sviestu, pievieno zemesriekstu sveistu, samaisa līdz visi kunkulīši pazuduši. Saglabājot proporciju, daudzumus palielina, ja mērce nepieciešama lielākā daudzumā.

7. Kad dārzeņi gatavi, tos servē uz šķīvjiem, pārlej ar zemesriekstu mērci un nogarnē ar rozīnēm.


Piezīmes

Zemesriekstu mērci var ieliet atsevišķā trauciņā, lai katrs pats var uzliet pēc vēlēšanās!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB