Mājas majonēze

Bez glutēna  /  0 komentāri

Ievads

Mājas majonēze - recepte no manas pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu"


Sastāvdaļas

 

150ml vīnogu kauliņu eļļas

100ml olīveļļas

2 lielas olas

2 olu dzeltenumi

1 tējk. medus

2-3 ēd.k. ābolu etiķa

2 ķiploka daivas

1 tējk. sinepju pulvera

jūras sāls pēc garšas

 


Pagatavošana

Blendera krūzē iesit olu, pievieno ķiploku, sinepes, medu un sāli. Blendē, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sakultas.

 

Eļļas salej kopā vienā krūzē. Blendera motoram darbojoties vidējā ātrumā, iepriekš iegūtajam maisījumam lēni un vienmērīgi pievieno eļļu. 

 

Turpinot blendēt, pievieno ābolu etiķi. Blendē, līdz majonēze ir sabiezējusi. Process varētu aizņemt aptuveni 1-2 minūtes.

 

Gatavo majonēzi lej burciņā un uzglabā ledusskapī līdz vienai nedēļai.


Piezīmes

Majonēzes pagatavošanai var izmantot dažādas eļļas, taču tas var mainīt majonēzes garšu. Iesaku izmēģināt makadāmijas eļļu, avokado eļļu, valriekstu eļļu, kā arī sinepju pulvera vietā izvēlēties labas kvalitātes dižonas sinepes ar visām sēkliņām. Majonēzi var papildināt ar kurkumas pulveri, kas ne vien sniegs skaisti dzeltenu krāsu, bet pildīs arī pretiekaisuma, cukura līmeni stabilizējošas un aknu darbību uzlabojošas funkcijas.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB