Vienkāršie banānpanči

Bez glutēna  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Vienkāršie banānpanči
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Recepte no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu".

 

Manās mājās pankūkas nereti tiek dēvētas par pančiem. Šo nosaukumu radījusi mana mamma. Tieši šī mīļā nosaukuma dēļ pankūkas gribētos cept biežāk. Pankūkas, šķiet, ikvienam ir un paliek īsts bērnības našķis, kuru svētdienu rītos gatavo kopā ar mammu vai vecmammu – mācoties uzliet mīklu uz pannas tā, lai izdotos visapaļākās un precīzākās formas pankūka. Prast pankūku apmest uz otru pusi bija īsta zinātniskā fantastika. Mums katram ir savs pankūku stāsts. Šīs receptes stāsts ir par veselīgo pankūku versiju, kura tapusi laikā, kad savā uzturā atteicos no rafinētu miltu izstrādājumiem un samazināju graudaugu patēriņu. Šis ir stāsts par pankūkām, kuras gatavotas bez miltiem.


Sastāvdaļas

8 - 9 pankūkām:

  • 2 banāni
  • 4 olas
  • ½ tējk. cepamā pulvera pēc izvēles
  • šķipsna sāls
  • eļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas sablendē līdz mīklas konsistencei.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un cep neliela izmēra pankūkas.
  3. Pasniedz siltas.

Piezīmes

Cepšanai ieteicams izmantot metālisku formīti, kas paredzēta rīsu vai tartara pagatavošanai. Formīti liek pannā un lej iekšā mīklu. Kad mīkla nedaudz piecepusies, ņem formīti nost un turpina cept kā parasti.

Šī recepte ir pamatversija, uz kuras bāzes var veidot dažādas receptes. Pievienojot kakao pulveri, pankūkas būs mazāk saldas un ar šokolādes garšu. Starp šādām pankūkām smērējot Indijas riekstu sviestu,tās kļūst par īstu desertu!

Garšvielas pankūkām var pievienot pēc vēlēšanās: kanēli, kardamonu, vaniļu, dažādas sēkliņas un ogas.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB