Ievads
Es, tāpat kā mana māsa, esmu cilvēks, kam īsti nepatīk saldie ēdieni ar augļiem, ogu mērcēm, pārkaisīti ar ogām un kā citādi „pār-augļoti”, es augļus ēdu atsevišķi, vai lietoju kā garnējumu, tomēr šajā receptē vairāk domājot par citiem gardēžiem, šokolādes pudiņa versijai izdomāju pielikt klāt kārtu no avenēm!
Sastāvdaļas
Šokolādes pudiņam:
- 2 mīksti avokado
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(nav obligāti)
- 1/3 medus, kļavu sīrupa, vai cita saldinātāja pēc izvēles
- Dažas dateles izmērcētas ūdenī
- ½ glāze + 1 ēd.k. keroba/kakao pulvera
- 2 tējk. vaniļas ekstrakta vai sēkliņās no vienas vaniļas pāksts
- Šķipsniņa sāls
- ½-1 glāze riekstu piena pēc izvēles(kokosrieksta, mandeļu, lazdu, u.c.)
Aveņu pudiņam:
- 2 mīksti avokado
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas(nav obligāti)
- 1/3 medus, kļavu sīrupa, vai cita saldinātāja pēc izvēles
- Dažas dateles izmērcētas ūdenī
- Avenes pēc garšas un vēlamās krāsas
- ½ glāze augu valsts piena
Drumstalas:
- 1 glāze Mandeļu miltu(no gatavotā mandeļu piena)
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
- ¾ glāze brūnā cukura
Pagatavošana
- Iepriekš pagatavo drumstalas(var izmantot arī cepumus, vai citu recepti pēc izvēles)- sastāvdaļas ar rokām kārtīgi samaisa kopā, izspiež formītē un cep, kamēr zeltaini brūns un sacietējis.
- Liek atdzesēties, pēc tam sadrupina.
- Gatavo šokolādes pudiņu- visas sastāvdaļas(izņemot pienu) samet blenderī un sakuļ līdz pudiņa konsistencei, ja par biezu, pakāpeniski pievieno pienu. Šeit ir būtiski neizveidot masu pārāk šķidru! Pārlej traukā un liek leduskapī atdzesēties.
- Gatavo aveņu pudiņu- visas sastāvdaļas sablenderē līdz pudiņa konsistencei, lej traukā un liek ledusskapī atdzesēties.
- Izvēlētajos trauciņos ber gatavās drumstalas, atstājot daļu vidējām kārtām.
- Abas pudiņu masas pilda kondetorejas špricēs, vai vienkārši izmanto karoti trauciņu pildīšanai.
- Virs drumstalām veido kārtas no šokolādes pudiņa, aveņu pudiņa un atlikušajām drumstalām!
- Liek atdzesēties uz 30min un pasniedz apēšanai 1-2dienu laikā!
Piezīmes
Ja vēlas maigāku, izsmalcinātāku garšu aveņu pudiņa kārtai, avenes ieteicams iepriekš izspiest caur sietiņu, atstājot sēklas otrpus notikuma vietai. Tad avenes būs nepieciešamas lielākā daudzumā!
Aveņu pudiņa kārtai vajadzēs pavisam nelielu daudzumu piena(ja vispār vajadzēs), jo pašas ogas to padarīs šķidrāku.
Šo desertu ieteicams ēst dienā, kad tas pagatavots, jo dabīgo un aktīvo sastāvdaļu dēļ jau nākošā dienā ogas var sarūgt un sabojāt visu ballīti!
Ja gatavosi šo desertu tikai no šokolādes pudiņa, par nākošās dienas labvēlību uz šo saldumu nebaidies- būs tikpat gards, kā tikko pagatavots!
2 komentāri:
Wow, izklausās labs!
Pirmspēdējā bilde patīk!
tad noteikti jāpamēģina! :)