Vasarīgie ogu salčuki

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  5 komentāri

Ievads

Saldējums vairs nevar kļūt vienkāršāks!


Sastāvdaļas

  • Banāni
  • Upenes
  • Smiltsērkšķi vai smiltsērkšķu sula
  • Dzērvenes
  • Mandeļu vai kokosriekstu piens, ja nepieciešams
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Ņem banānus un viena veida ogas, sablenderē līdz iegūta vēlamā krāsa un garša.
  2. Lej formītēs, un iesprauž pa vidu saldējuma kociņu. Dažas formītes var saliet tikai līdz pusei, lai pagatavotu vairāku krāsu saldējumu.
  3. Liek saldētavā sastingt.
  4. Ņem vēl banānus un cita veida ogas, un rīkojās tieši tāpat, tikai šoreiz uzmanīgi pārlej masu pāri iepriekšējai kārtai, un atstāj atdzesēties.

Piezīmes

Šajā receptē nav norādīti daudzumi, jo ir ļoti viegli pašam variēt, pēc garšas un krāsas. Ja gribas saldējumu saldāku var pievienot vairāk banānu, piemēram, 2 lieli banāni- sauja ogu, bet ja gribas svaigāku un skābenāku droši var pievienot vairāk ogu!

 

Es ieteiktu šim saldējumam pievienot vairākas ēdamkarotes, kausētas kokosriekstu eļļas, lai padarītu to krēmīgāku, un samazinātu ledus kristāliņu veidošanos, bet, ja mērķis ir sasaldēto sulu saldējumi, tad, piemēram, smiltsērkšķu sula ar banānu būs lielisks risinājums!

 

Šo recepti var papildināt ar sēklām no vaniļas pāksts, kardamona sēkliņām pie smiltsērkšķa, svaigu rozmarīnu un citām sastāvdaļām pēc izvēles!

 

Ja nepieciešams padarīt saldējumu šķidrāku (tehnikas dēļ), ieteicams izmantot paštaisītu mandeļu pienu vai kokosriekstu pienu „Biona”.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

5 komentāri:

  • Šitie bija tik ļoooti garšīgi! Tagad braucu uz veikaliem meklēt trauciņus un pie omes aizņemties blenderi, jo šodiena ar saviem +28 grādiem ir perfektā diena šiem salčukiem (kaut gan šādiem saldējumiem arī toreiz +10 grādi ar bija laba diena) :D

  • Man šajos saldējumos visvairāk patīk, ka tā garša rodas vienkāršībā- ogas un saldējums! :)
    Lai izdodas un visiem garšo!

  • Pamēģināšu ar kokosriekstu eļļu, jo ir taisīts šāds saldējums, un gribējies lai ir krēmīgāks! :)
    Paldies, patiesi skaistas bildes!

  • Var pievienot arī kokosriekstu pienu, to kas bundžās ("biona" brends), tad būs vēl krēmīgāks, ja liksi to treknāko kārtu klāt :))

  • Mums vel saldētavā aizķērušās pērnās mellenes. Blenderēšanas procesā nedaudz pieliku medu. Un tā kā trauciņi bija palikuši Rīgā, sapildijām masu vienreizējās glāzītēs un pa vidu - vienreizējo karotīti. Šis ir vienīgais veids, kādā mans jaunākais dēls lieto ogas.. :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB