Sulu saldējumi


Ievads

Nekad neesmu bijusi sulas saldējuma cienītāja, taču zinu, cik ļoti bērniem mirdz acis, kad vecāki nopērk viņiem saldētas sulas saldējumu... Intereses pēc, esmu palasījusi sastāvu dažiem sulas saldējumiem, un tas nebeidz pārsteigt – tik daudz nevēlamu krāsvielu un konservantu vienuviet! Tāpēc nododu lasītāju rīcībā vairākus saldētas sulas saldējuma pagatavošanas veidus. Tie gatavoti no pašmāju ogām vai bioloģiskiem augļiem un ir garšīgāki, kā veikalos nopērkamie. Turklāt - gatavošanas procesā var iesaistīt arī bērnus!

 

Recepte un info no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu"


Sastāvdaļas

2 tasītes sulīgu ķiršu bez kauliņiem

2 ēd.k. medus

avota ūdens pēc nepieciešamības


Pagatavošana

Ķiršus un medu blendē, līdz veidojas vienmērīga masa. Nepieciešamības gadījumā, blendējot var pakāpeniski pievienot ūdeni.

 

Masu lej saldējuma trauciņos un pa vidu iesprauž saldējuma kociņus. Sākumā kociņi var neturēties taisni, bet tos var izlīdzināt, kad saldējums ir mazliet sasalis, bet vēl nav pilnībā sabiezējis.

 

Saldē apmēram 1-2 stundas, līdz saldējums kļuvis ciets. 

 

Mazliet pasildot rokās trauciņus, saldējumu no tiem izņem un pasniedz.


Piezīmes

Aizvietošana, variēšana un kombinēšana

Ogas un augļi

Saldinātāji

Šķidrums

Piedevas

Upenes

Jāņogas

Zemenes

Smiltsērkšķu ogas

Dzērvenes

Brūklenes

Mellenes

Rabarbers

Melone

Mango

Arbūzs

Granātābols

u.c.

Medus

Kļavu sīrups

Gur cukurs

Kokosriekstu palmu nektārs un sīrups

Dateļu sīrups

Keroba sīrups

Cukurniedru melases

Banāns

Dabīgā stēvija

Ksilitols

Avota ūdens

Zaļā tēja

Sarkanā tēja

Zāļu tējas

Kokosriekstu ūdens

Kokosriekstu piens

Riekstu piens un krēms

Ar ūdeni atšķaidīts sausais sarkanvīns

Rožūdens

Lavandas ziedi

Rozmarīna lapiņas

Veselas ogas

Citrusaugļu miziņas

Piparmētru lapiņas

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB