Mango siera kūka

8 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri

Ievads

Vai esi kādreiz gatavojis kūku no dārzeņiem? Svaigēdāju meduskūka un Apelsīna siera kūka ar braunija pamatni ir tikai dažas versijas, taču šoreiz man ir padomā kas cits.. kā būtu ar kabaci? Vai kabača siera kūka Tev izklausās neierasta? Nenoliegšu, pirmajā brīdī varētu izklausīties savādi, bet atliek tikai nogaršot.. mm! :)


Sastāvdaļas

"Siera" masai:

  • ½ glāze nomizota, sagriezta kabača/cukīnī
  • ½ glāze sagriezta mango, vai pēc garšas (vairāk vai mazāk atkarībā pēc mango salduma)
  • 1/3 citrona sulas (vai pievienot pēc garšas)
  • 1 glāze Indijas riekstu sviesta (riekstu sviesta recepte meklējama šeit!)
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 4 dateles
  • Sēklas no 1 vaniļas pāksts
  • 1/3 tējk. Himalaju sāls

Pamatnei:

  • 2 glāzes valriekstu 
  • 1 glāze dateļu, sagrieztas gabaliņos
  • 1 tējk. Kanēļa
  • 1 tējk. „Ķirbja pīrāga” garšvielas (ingvers, muskatrieksts, krustnagliņas, kanēlis)
  • 1 tējk. Vaniļas (sēklas no vienas pāksts, vai esence pēc izvēles)
  • 1 tējk. rīvētas citrona mizas
  • 2 Šķipsnas jūras sāls
  • 1-2 tējk. Ūdens pēc vajadzības

Pagatavošana

Pagatavošana:

  1. Pamatnes sastāvdaļas saliek blenderī vai virtuves kombainā, samaļ līdz viss līp kopā, izspiež pa formas pamatni un liek ledusskapī dzesēties.
  2. Blenderī vai virtuves kombainā sablenderē kabaci un mango, līdz vēl nav izveidojusies pilnīgi vienmērīga masa
  3. Pēc tam pievieno visas atlikušās sastāvdaļas, izņemot Indijas riekstu sviestu, un sablendē līdz vienmērīgai masai.
  4. Tad pievieno arī Indijas riekstu sviestu un sakuļ līdz biezai, krēmīgai konsistencei.
  5. Lej virsū gatavajai pamatnei un liek dzesēties ledusskapī. Kad atdzisis, liek saldētavā sastingt uz nakti, vai vismaz tik ilgi kamēr kūka sastingusi!
  6. Pirms pasniegšanas, iepriekš jāizņem no saldētavas nedaudz atlaisties. Tas var aizņemt no pusstundas līdz pat 2h.

Piezīmes

Tā kā medus katram ir cita salduma un garšas, norādītajos daudzumos iespējamas nianses - visu mērīt pēc savas garšas!

 

Iespējams variēt arī ar mango un kabača daudzumiem, atkarībā no tā, cik salds un sulīgs būs mango, iespējams būs nepieciešams vairāk vai mazāk dateļu un riekstu sviesta!

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB