Kazas siera krēms lazdu riekstu ligzdiņā

Kazas siera krēms lazdu riekstu ligzdiņā
Foto: Ance Šternberga

Sastāvdaļas

Siera masai:

  • 200g svaigais kazas siers
  • 2-3 ēd.k. “vomFass” plūmju balzāmetiķa
  • 1 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. “vomFass” lazdu riekstu eļļas

Ligzdiņai:

  • 200g auzu pārslu
  • 150g lazdu riekstu, viegli apgrauzdēti un samalti dzirnaviņās
  • 3-4 ēd.k.Gī sviests / sviests / kokosriekstu eļļa
  • 1-2 ēd.k. kokosriekstu palmu cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo krēmu- kazas sieru saspaida kopā ar plūmju etiķi, medu un lazdu riekstu eļļu. Pēc garšas pievieno vēl kādu no sastāvdaļām, ja nepieciešams (atkarīgs no izvēlētā siera utt.).
  2. Pagatavo ligzdiņu- uz pannas izkausē taukvielas, ber klāt auzu pārslas un maisot cep, līdz tās viegli zeltainas. Tad pievieno cukuru un samaltos lazdu riekstus. Cep, līdz maisījums viegli čurkst un ir nedaudz apgrauzdējies.
  3. Kārto auzu pārslu maisījumu uz diviem šķīvjiem vai bļodiņās, pa vidu liek kazas siera krēmu, pārlej ar lazdu riekstu eļļu un nedaudz medus.

Piezīmes

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB