Kārtainā banānu saldējuma kūka

8 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  0 komentāri

Ievads

Recepte no Thisrawesomeveganlife.com

No šīm sastāvdaļām iznāk aptuveni 10 kārtu bieza kūka 10cm diametra formā. Tā kā man tomēr palika pāri pildījumi, es tos sasladēju mazākos trauciņos, pa 2-3 kārtām vienā!


Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 2 glāzes mandeļu milti
  • ½ glāzes kokosriekstu eļļas
  • ½ glāzes brūnā cukura
  • divas saujas drupinātu valrieksti
  • citrona miza pēc garšas
  • šķipsniņa sāls

Šokolādes kārta:

  • 3 banāni
  • 1/3 glāzes kerobas/organiskā kakao pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta(pēc izvēles)
  • 1 tējkarotu kanēļa
  • ¼- ½ tējkarote čilli pipari
  • 2 ēdamkarotes medus/kļavu sīrupa/agaves vai cita saldinātāja

Vaniļas kārta:

  • 1 ½ glāzes Indijas riekstu
  • 3 ēdamkarotes medus/kļavu sīrupa/agaves vai cita saldinātāja
  • Sēklas no vienas vaniļas pāksts
  • 1/3 glāzes ūdens(es izmantoju mandeļu pienu, lai masa būtu krēmīgāka un sasalstot neveidotu ledus kristāliņus)
  • Viena citrona sula

Biešu kārta:

  • ½ glāze biešu sulas
  • 2 banāni
  • ½ glāze ciedru riekstu(šoreiz ņēmu Indijas riekstus)
  • 1-2 ēdamkarotes medus/kļavu sīrupa/agaves vai cita saldinātāja
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

Piparmētru kārta:

  • 2 glāzes piparmētru lapiņu
  • 1 nogatavojies avokado
  • ¼ glāzes medus/kļavu sīrupa/agaves vai cita saldinātāja
  • ½ tējk. Sāls
  • Sula no viena citrona
  • ½ mandeļu piena
  • 2 banāni

 

 


Pagatavošana

1. Pamatnes sastāvdaļas ar rokām kārtīgi samīca, un izspiež formītes apakšā.

2. Liek cepeškrāsnī uz aptuveni 180°C 20min, bet iesaku pavirināt durtiņas arī laicīgāk, lai nu.. nepiedeg! :)

3. Kad pamatne gatava, liek saldētavā atdzesēties.

4. Katras kārtas sastāvdaļas sablenderē, samiksē, sajauc, lai veidojas krāsa un vienmērīga masa.

5. Lej pirmo kārtu uz atdzisušās pamatnes un liek saldētavā sastingt.

6. Kad sastindzis, lej nākošo kārtu un atkārto procesu, kamēr vien ir pildījums, vai pacietība!

7. Nogarnē ar rīvētu citrona miziņu, un pasniedz 30min-1h pēc izņemšanas no saldētavas.


Piezīmes

Katrai kārtai pievienoju kokosriekstu eļļu, lai masa būtu mīkstāka.

 

Tā kā kūka uzglabājas saldētavā, ir svarīgi to atlaidināt pirms pasniegt, tomēr tad, kad tā sāk kust, sāni sāk mazliet notecēt un krāsas saplūst kopā, tāpēc, ja pasniedz kā dāvanu, dod tikko izņemtu no saldētavas un saki, lai uzreiz neēd! :)

 

Šis saldais ēdiens ir arī ļoti sātīgs, tāpēc esmu izrēķinājusi, ka pietiks veseliem 8 cilvēkiem! 

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB