Indijas riekstu Rocher deserts

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Indijas riekstu Rocher deserts
Foto: Ance Anna Šternberga

Sastāvdaļas

Šokolādei:

  • 100ml izkausētas extra virgin kokosriekstu eļļas (vai arī bez aromāta, pēc izvēles)
  • 2 ēd.k. BIO kakao pulvera
  • Medus pēc garšas (aptuveni 1 deserta karote)
  • 2 saujas lazdu riekstu, grauzdēti, sīki sakapāti

Pildījumam:

  • 2-3 ēd.k Indijas riekstu sviests (iesaku Aguz Indijas riekstu sviesta krēmu)

Pagatavošana

  1. Gatavo šokolādi- visas sastāvdaļas cītīgi samaisa, līdz vienmērīgai konsistencei.
  2. Tad sadala šokolādi uz pusēm- vienai daļai pievieno lazdu riekstus.
  3. Lej šokolādi formītē plānā kārtā, liek saldētavā sastingt.
  4. Kad šokolāde sastingusi (5-7min laikā), lej karoti indijas riekstu sviesta, nolīdzina, tad lej karoti šokolādes ar lazdu riekstiem.
  5. Liek visu formīti saldētavā sastingt.
  6. Uzglabā leduskapī, pasniedz ar deserta dakšiņu, kura iemērkta karstā ūdenī (lai atvieglotu ēšanas procesu un šokolāde kustu, nevis lūztu!)

Piezīmes

Šī deserta formu var veidot kādu vien sirds kāro- veidojot gan trifeļu bumbiņas, gan nelielas tartara formas kūciņas. Indijas riekstu sviestu pievieno pēc vēlamā daudzuma!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB