Sastāvdaļas
Šokolādei:
- 100ml izkausētas extra virgin kokosriekstu eļļas (vai arī bez aromāta, pēc izvēles)
- 2 ēd.k. BIO kakao pulvera
- Medus pēc garšas (aptuveni 1 deserta karote)
- 2 saujas lazdu riekstu, grauzdēti, sīki sakapāti
Pildījumam:
- 2-3 ēd.k Indijas riekstu sviests (iesaku Aguz Indijas riekstu sviesta krēmu)
Pagatavošana
- Gatavo šokolādi- visas sastāvdaļas cītīgi samaisa, līdz vienmērīgai konsistencei.
- Tad sadala šokolādi uz pusēm- vienai daļai pievieno lazdu riekstus.
- Lej šokolādi formītē plānā kārtā, liek saldētavā sastingt.
- Kad šokolāde sastingusi (5-7min laikā), lej karoti indijas riekstu sviesta, nolīdzina, tad lej karoti šokolādes ar lazdu riekstiem.
- Liek visu formīti saldētavā sastingt.
- Uzglabā leduskapī, pasniedz ar deserta dakšiņu, kura iemērkta karstā ūdenī (lai atvieglotu ēšanas procesu un šokolāde kustu, nevis lūztu!)
Piezīmes
Šī deserta formu var veidot kādu vien sirds kāro- veidojot gan trifeļu bumbiņas, gan nelielas tartara formas kūciņas. Indijas riekstu sviestu pievieno pēc vēlamā daudzuma!
Komentāru nav