Sastāvdaļas
- 1 tasīte (cup) griķu miltu
- 1/2 tasīte rīsu miltu
- 1/2 tasīte kartupeļu cietes (var izmantot arī bio kukurūzas cieti)
- 1 ēd.k. maltu čia sēklu
- šķipsna sāls
- Gur cukurs pēc garšas (var aizvietot ar kļavu sīrupu)
- 2-3 ēd.k. kausēta gī sviesta (var izmantot parasto sviestu vai jebkuru taukvielu - olīveļļu, kausētu kokosriekstu eļļu)
- 100ml Isola Bio kokosriekstu krēma
- 2,5 tasītes ūdens
- taukvielas cepšanai
Pagatavošana
- Uzliek sildīties vafeļu pannu.
- Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas- miltus, cietes, čia sēklas, sāli.
- Tad atsevišķā bļodā samaisa kopā visas "slapjās" sastāvdaļas- cukuru/sīrupu, sviestu, kokosriekstu krēmu, ūdeni, līdz tās vienmērīgi sajaukušās. Pievieno miltu maisījumam un kārtīgi samaisa.
- Kad vafeļu panna kārtīgi sakarsusi, lej pa vienai karotei uz pannas un cep kā parasti!
Piezīmes
Vafeles brīnišķīgi sader kopā ar kazas svaigsieru, kas pagatavots kā krēms- pievieno apelsīna sulu, apelsīna miziņu, medu pēc garšas un sakul līdz gaisīgam krēmam!
Komentāru nav