Ievads
daudzums: 1 kūkas formai
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 2 glāzes lazdu riekstu
- 1 glāze žāvētu augļu (rozīnes, dateles, plūmes)
- šķipsniņa jūras sāls
Krēmam:
- 4 lieli avokado vai astoņi maziņi
- vaniļas pāksts
- 6 tējkarotes kļavu sīrups vai medus
- 3 tējkarotes kokosriekstu eļļas
- 1 citrona sula un miziņa
- 3 ēdamkarotes apelsīna sulas
Pagatavošana
Pamatnei:
- Riekstus pirms gatavošanas būtu jānomērcē un uz pannas jāapgrauzdē (vai jāizžāvē dehidratorā).
- Ar blenderi (un stampiņu) sablendē riekstus un žāvētos augļus līdz viedabīgai masai.
- Pamatnes masu iespiež kūkas formiņā un liek ledusskapī atdzesēties.
Tad ķeramies klāt krēmam:
- Uzsilda kokosriekstu eļļu, līdz tā kļūst šķidra.
- Pārējās krēma sastāvdaļas sablendē, nogaršo un pielabo saldumu/skābumu pēc paša garšas izjūtas- varbūt kārojas vēl saldāku krēmu vai kādu ogu.
- Tad pievieno kokosriekstu eļļu un lej uz kūkas pamatnītes.
- Garnē ar ziedu lapiņām, vai odziņām.
Piezīmes
Krēmu mazliet "uzlabojot” varam iegūt burvīgus saldos, piemēram, pievienojot sezonālās ogas. Īpaši garšīgi un skaisti šo krēmu var pasniegt ar aveņu mērcīti, dekorēt ar ziediem no Latvijas dārziem. Varam veidot no krēma arī šokolādes pudiņu, tad jāpievieno keroba pulveris- to katrs var pievienot pēc savas garšas izjūtām.
1 komentārs:
Ko Jūs ieteiktu kokosriekstu eļļas vietā? Man ļoti nepatīk tās tekstūra, sajūta uz mēles. Varbūt var vispār nepievienot taukvielas?