Saulespuķu sēklu sviests

Pagatavošana: 30 min  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  2 komentāri
Saulespuķu sēklu sviests
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Kāpēc pirkt, ja var uztaisīt pats!


Sastāvdaļas

  • Saulespuķu sēklas, viegli grauzdētas vai aktivizētas (lasi šeit!)
  • Himalaju sāls

Pagatavošana

  1. Lielas jaudas profesionālajā blenderī (vai virtuves kombainā) blenderē saulespuķu sēklas un himalaju sāli, līdz sēklas sāk izdalīt eļļu.
  2. Šajā brīdī blenderis un masa nedaudz jāatdzesē, jo no malšanas tie noteikti būs uzkarsuši! :)
  3. Turpina blenderēt, kamēr sēklas izveidojušas zemesriekstu sviestam līdzīgu masu, process var aizņemt apmēram 20 minūtes.
  4. Sviestu pilda burciņās un uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Vai saulespuķu sēklas pirms blenderēšanas nav jāgrauzdē?

  • Vislabāk ir lietot mērcētas un pilnībā izžāvētas sēklas, taču paldies par uzmanības vēršanu, tūlīt izlabošu- viegli apgrauzdēt būtu nepieciešams!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB