Ievads
Kāpēc pirkt, ja var uztaisīt pats!
Sastāvdaļas
- Saulespuķu sēklas, viegli grauzdētas vai aktivizētas (lasi šeit!)
- Himalaju sāls
Pagatavošana
- Lielas jaudas profesionālajā blenderī (vai virtuves kombainā) blenderē saulespuķu sēklas un himalaju sāli, līdz sēklas sāk izdalīt eļļu.
- Šajā brīdī blenderis un masa nedaudz jāatdzesē, jo no malšanas tie noteikti būs uzkarsuši! :)
- Turpina blenderēt, kamēr sēklas izveidojušas zemesriekstu sviestam līdzīgu masu, process var aizņemt apmēram 20 minūtes.
- Sviestu pilda burciņās un uzglabā vēsā, tumšā vietā.
2 komentāri:
Vai saulespuķu sēklas pirms blenderēšanas nav jāgrauzdē?
Vislabāk ir lietot mērcētas un pilnībā izžāvētas sēklas, taču paldies par uzmanības vēršanu, tūlīt izlabošu- viegli apgrauzdēt būtu nepieciešams!