Sastāvdaļas
- Mandeļu biezumi (palikuši pāri no mandeļu piena gatavošanas)
Pagatavošana
1. Iesilda krāsni uz vidēju/zemu temperatūru.
2. Liek biezumus uz cepamā papīra un izklāj pa visu pannu.
3. Dehidrē (ūdens iztvaikošanas process) krāsnī apmēram stundu, ik pa laikam apmaisot, sadrupinot lielākus miltu pikučus.
4. Kad milti sausi, tos atdzesē un samaļ dzirnaviņās, blenderī vai virtuves kombainā.
5. Uzglabā slēgtā traukā.
2 komentāri:
Es nupat nopirku TRS "Asias finest foods", almond powder, kas pēc garšas šķiet vnk smalki samalta mandele, kaut gan garša it kā tiešām viegli grauzdēta. Vai mēdz būt arī citādi pagatavošanas veidi? Kā atšķirt?!
Mandeļu milti visbiežāk ir tieši maltas mandeles, bet šis pagatavošanas veids ir mazliet citādāks, jo daļa olbaltumvielu un minerālvielu palikušas pagatavotajā pienā.. šie milti ir sausāki un irdenāk, manuprāt, kā vienkārši maltas mandeles!