Falšās ‘’gaļas’’ bumbiņas ar puķkāpostu biezeni un burkānu nūdelēm no BioBlogs.lv

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Falšās ‘’gaļas’’ bumbiņas ar puķkāpostu biezeni un burkānu nūdelēm no BioBlogs.lv
Foto: Ilva Bekmane

Sastāvdaļas

Gaļas bumbiņām, 9 gabaliem:

  • Taukviela cepšanai (pēc izvēles – kokosriekstu eļļa vai gī sviests)
  • Garšvielas ( 1/3 tējk. Sonnentor kurkumas, 1/2 tējk. Sonnentor sinepju sēklas, 1 tējk. Sonnentor kumina sēklu, šķipsna Himalaju rozā sāls)
  • 1 viedējs sīpols, smalki sakapāts
  • 2 tases (200 g) novārītu turku zirņu
  • Linsēklu ‘’ola’’ – 1 ēdamk. maltu linsēklu + 2 ēdamk. ūdens
  • 1/3 tases (50 g) Rapunzel mandeļu miltu

Puķkāpostu biezenim, 2 porcijām:

Burkānu nūdelēm, 2 porcijām:

  • 3 vidēji burkāni
  • Taukviela cepšanai (pēc izvēles – kokosriekstu eļļa vai gī sviests)
  • Himalaju rozā sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

Gaļas bumbiņas:

  1. Uzliek sildīties krāsni uz 1900C.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep garšvielas, līdz tās sāk viegli smaržot. Pievieno pannā sīpolu un apcep zeltaini brūnu. Liek blenderī.
  3. Blenderī pievieno arī turku zirņus un linsēklu ‘’olu’’. Blendē ~2 min.
  4. No iegūtās masas ar saslapinātām rokām veido nelielas bumbiņas.
  5. Pēc tam bumbiņas apviļā mandeļu miltos.
  6. Uzkarsē pannā eļļu un viegli apcep bumbiņas, aptuveni 3-5 minūtes.
  7. Apceptās bumbiņas kārto uz cepamās plātnes un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

Puķkāpostu biezenis:

  1. Novāra puķkāpostu ~10 min.
  2. Nokāš ūdeni un liek blenderī.
  3. Blenderī pievieno kokosriekstu vai rīsu krēmu, garšvielas un sablendē.

Burkānu nūdeles:

  1. Ar dārzeņu mizotāju sadala burkānu plānās strēmelītēs.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānu strēmelītes ~10 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas.
  3. Pievieno garšvielas. Pēc nepieciešamības vari pannā pieliet arī mazliet ūdeni un pasautēt zem vāka.

Piezīmes

Ilva Bekmane, BioBlogs.lv autore

Ilva par sevi: Blogu izveidoju ar mērķi, lai kopā spertu soļus uz ''zaļu'' un bioloģisku dzīvesveidu. Tik daudzas lietas mēs dzīvē nespējam ietekmēt, bet ir dažas, kuras tomēr varam - un tās ir mūsu izvēles. Mūsu izvēle cienīt savu ķermeni un vidi sev apkārt. Šo cieņu paužu, pārdomājot savu uzturu un izvēloties produktus, kuri ir 100% dabīgi un ciena arī mūs. Savu uzturu balstu uz augu valsts produktiem, labajiem taukiem un vērtīgām garšvielām. Un ar prieku dalos savos eksperimentos, receptēs un atradumos! Uz veselību!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB