Indijas riekstu pudiņš ar čia sēklām

Bez glutēna  /  Bez olām  /  2 komentāri
Indijas riekstu pudiņš ar čia sēklām
Foto: Helēna Strazdiņa

Ievads

Ar visām sastāvdaļām un to daudzumiem var  droši eksperimentēt, lai atrastu sev tīkamāko pēc garšas un konsistences, tāpēc šeit ir tikai aptuvenas proporcijas.


Sastāvdaļas

  • 1 glāze Indijas riekstu
  • ½ glāze ūdens
  • ½ glāze mandeļu piena
  • Medus pēc garšas
  • 2 ēd. karotes čia sēklu
  • ogas un augļi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Indijas riekstus nomērcē ūdenī apmēram 4-6h.
  2. Ūdeni nolej, pievieno svaigu ūdeni un blenderī samaļ, līdz masa ir viendabīga.
  3. Tad pievieno mandeļu pienu un medu.
  4. Čia sēklas  notur nelielā daudzumā ūdens(4-5 ēd.k) 20min ik pa laikam apmaisot.
  5. Šis ir brīdis, kad Indijas riekstu krēmu var sadalīt pa daļām un katrai pievienot dažādas ogas un augļus pēc izvēles, sablenderēt un salikt atsevišķos trauciņos.
  6. Tad čia sēklas pievieno gatavajiem krēmiem, sadalot vienādās daļās, kārtīgi samaisa, atstāj ledusskapī uz 15-30min.

Piezīmes

Bildē redzamajos pudiņos izmantoju saldētas upenes un ērkšķogas, vienu atstājot neitrālu- bez ogām un augļiem. 

Mans favorīts laikam šobrīd ir pudiņš ar ērkšķodziņām! :)

 

Citas piezīmes Čia sēklu pudiņu pagatavošanai skaties šeit!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

2 komentāri:

  • Paldies, Ance, par burvīgām un interesantām receptēm! Visu laiku nezināju kā īsti čia sēklas pielietot. Pēc šīs receptes gatavots pudiņš ar avenēm sanāca dievīgs un pie tam veselīgs!

  • Super, es priecājos! :))


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB