Ievads
Ar visām sastāvdaļām un to daudzumiem var droši eksperimentēt, lai atrastu sev tīkamāko pēc garšas un konsistences, tāpēc šeit ir tikai aptuvenas proporcijas.
Sastāvdaļas
- 1 glāze Indijas riekstu
- ½ glāze ūdens
- ½ glāze mandeļu piena
- Medus pēc garšas
- 2 ēd. karotes čia sēklu
- ogas un augļi pēc izvēles
Pagatavošana
- Indijas riekstus nomērcē ūdenī apmēram 4-6h.
- Ūdeni nolej, pievieno svaigu ūdeni un blenderī samaļ, līdz masa ir viendabīga.
- Tad pievieno mandeļu pienu un medu.
- Čia sēklas notur nelielā daudzumā ūdens(4-5 ēd.k) 20min ik pa laikam apmaisot.
- Šis ir brīdis, kad Indijas riekstu krēmu var sadalīt pa daļām un katrai pievienot dažādas ogas un augļus pēc izvēles, sablenderēt un salikt atsevišķos trauciņos.
- Tad čia sēklas pievieno gatavajiem krēmiem, sadalot vienādās daļās, kārtīgi samaisa, atstāj ledusskapī uz 15-30min.
Piezīmes
Bildē redzamajos pudiņos izmantoju saldētas upenes un ērkšķogas, vienu atstājot neitrālu- bez ogām un augļiem.
Mans favorīts laikam šobrīd ir pudiņš ar ērkšķodziņām! :)
Citas piezīmes Čia sēklu pudiņu pagatavošanai skaties šeit!
2 komentāri:
Paldies, Ance, par burvīgām un interesantām receptēm! Visu laiku nezināju kā īsti čia sēklas pielietot. Pēc šīs receptes gatavots pudiņš ar avenēm sanāca dievīgs un pie tam veselīgs!
Super, es priecājos! :))