Taizemiešu kokospiena zupa ar garnelēm

2 personām  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Taizemiešu kokospiena zupa ar garnelēm
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Recepte no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu".

 

Šī zupa tapa tikai tādēļ, ka vēlējos izmēģināt pagatavot ēdienu ar citronzāli. Tas man šķiet spēcīgs garšaugs gan pēc aromāta un garšas, gan pēc tā ārstnieciskajām īpašībām. Rezultātā es pagatavoju savu pirmo taizemiešu zupu, kas, manuprāt, garšo patiešām eksotiski. Īpaši, ja tai pievienots svaigi spiesta laima sulas šļaksts.


Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 2 lielas, caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daivas
  • 2 tējk. rīvētas ingvera saknes
  • 2 tējk. smalki sakapātas citronzāles
  • 1 tējk. karija
  • ⅓ tējk. čili skaidiņu
  • 1 tasīte kaulu vai dārzeņu buljona
  • 250g svaigu tīģergarneļu
  • ½ - 1 bundža kokosriekstu piena
  • 2 saujas smalki sagriezta jaunā kāposta vai Ķīnas kāposta
  • jūras sāls pēc garšas
  • lociņi un pētersīļi vai kinza garnēšanai
  • ½ svaiga, daiviņās sagriezta laima

Pagatavošana

  1. Katliņā uz lēnas uguns uzsilda olīveļļu. Pievieno ķiploku, ingveru un citronzāli. Visu apmaisa.Pievieno kariju, čili skaidiņas, apmaisa un cep pāris minūtes, līdz no garšaugiem izdalās patīkama smarža.
  2. Pievieno kāpostu un maisot sautē apmēram 6-8 minūtes, līdz tas kļuvis viegli mīksts. 
  3. Pievieno buljonu, palielina liesmu un vāra, līdz buljons uzmet burbuli.
  4. Pievieno garneles un turpina vārīt apmēram 3 minūtes.
  5. Tad pievieno kokosriekstu pienu, turpina vārīt, līdz zupa uzmet burbuli un pavāra vēl 5 minūtes.
  6. Pievieno zaļumus un lej bļodiņās. Pasniedz ar daiviņu laima.

Piezīmes

Atslēgas sastāvdaļa šai receptei ir laima sula, kuru katrs ēdājs piespiež zupai īsi pirms ēšanas. Laima sula piedod zupai svarīgāko garšas niansi.

Kokosriekstu pienu ieteicams pievienot pēc vēlamās garšas un konsistences. Pievienojot vairāk, garša būs krēmīgāka, treknāka un izteiktāk būs jūtama kokosrieksta garša. Pievienojot mazāk, zupa būs liesāka.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB