Gaļas ēšana vai neēšana, tāpat kā jebkura cita darbība, izvēle vai pārliecība ir katra paša ziņā, ar šo rakstu es necenšos nevienu pārliecināt par gaļas un dzīvnieku produktu ēšanu vai neēšanu, taču savu misiju izjūtot, uzskatu par nepieciešamu padalīties tajā informācijā, kuru esmu ieguvusi 3 gadus studējot Londonā, ejot cauri savai veģetārieša/vegāna/visēdāja pieredzei un klausoties dažādus pieredzes stāstus no pacientiem klīnikā Londonā un pasniedzējiem koledžā.
Pagājušo reizi ziemā kampaņa BioLoģiski rīkoja kopīgo piparkūku cepšanu, kur bioloģiskās pārtikas vēstneši gatavoja piparkūku mīklu no bioloģiskām sastāvdaļām. Vairāk info un receptes par šo gardo pasākumu meklē "BioLoģiski" facebook lapā un viņu mājaslapā www.biologiski.lv
Vai arī tu esi veikalu stendā banānu tuvumā reiz pamanījis banāniem līdzīga paskata augļus, kas ir cietāki un nedaudz nevīžīgāki? Man Tevi jāiepazīstina ar šo lielisko banānu dzimtas pārstāvi nedaudz tuvāk, varbūt arī Tev tas pavērs jaunus apvāršņus kulinārijā!
Šodien, lai iegādātos pesto, noteikti nav speciāli jābrauc uz saulainajām Dienvidu zemēm, mēs to bez piepūles varam iegādāties teju katrā veikalā. Protams, es priekšroku dotu siltam un saulainam ceļojumam, kā arī pesto tur ir daudz kvalitatīvāki, nekā mūsu lielveikalos, šoreiz es padalīšos savos "pesto pasaules" noslēpumos, kas ļaus Tev pagatavot pašam savu ideālo garšu buķeti esot savā virtuvē. Veikalā nopirkt ir ātrāk un vienkāršāk, taču tie ir pilni nevajadzīgām sastāvdaļām- nepārāk kvalitatīvām eļļām, garšas pastiprinātājiem, stabilizātoriem, utt
Vairums cilvēku uzskata riekstus par smagu barību, reizēm rieksti izraisa vēdera pūšanos, smaguma sajūtu. Bet vai tā vajadzētu būt?
Ja Tu tieši tāpat kā es vēl neesi izdomājis, vai kakao tiešām ir tik brīnišķīgs, vai tieši pretēji- kaitīgs Tavam organismam, drošākā alternatīva šokolādei ir atrasta!