Oscar's Fish – kvalitāte pirmajā vietā!


Es nevaru vien nopriecāties, ka tagad varu ēst zivis bez sirdsapziņas pārmetumiem, bez šaubām par to, kur tās peldējušas, ar ko barotas.. Es esmu ļoti pateicīga Oscar's Fish ģimenes uzņēmumam, kurš man ir devis iespēju ieskatīties savā "virtuvē", izklāstījis savus kvalitātes un morāles standartus. Es esmu pateicīga šim uzņēmumam par viņu rūpēm, par produktu kvalitāti un cauredzamību. Šajā rakstā par Oscar's Fish uzņēmumu un to, kāpēc "Topi Vesels" komanda tik ļoti iecienījusi tieši šos Islandes produktus.

Zīmola Oscar's Fish galvenais ražotājs ir Islandes zivju pārstrādes uzņēmums Isfiskurehf., kuram ir 30 gadus ilga pieredze zivju produkcijas ražošanā pasaules tirgū, kur arī saņemti vairākkārtēji izcilas kvalitātes novērtējumi. Uzņēmuma Isfiskurehf. produkcija ir izpelnījusies milzīgu patērētāju uzticību. Par tās kvalitāti vairāk nekā desmit gadus pēc kārtas ražotne saņem visaugstākās kvalitātes atzinības rakstus ASV tirgū, kas līdz šim ir lielākais šī produkta patērētājs.

Visas pārstrādātās zivis tiek zvejotas aukstos, tīros un nepiesārņotos okeāna ūdeņos netālu no Islandes krastiem. Apstrādē tiek izmantots tikai kristāldzidrs un tīrs Islandes ūdens. Zemā okeāna ūdens temperatūra, zivs ilgais augšanas periods, dabīgie produkti, ar ko tās barojas, un kopumā ekoloģiski tīrā vide – ir tie iemesli, kas veido Oscar's Fish produkcijas labās garšas īpašības.

  

Oscar's Fish produkcijas sortiments

  • Zivis

pikšas fileja - mencu dzimtas zivs, taču atšķirībā no savām sugas māsām, pikša dzīvo dziļumā līdz pat 200 metriem, aukstos un tīros Ziemeļatlantijas okeāna ūdeņos, tuvu krastam un tā barojas ar bentiskajiem organismiem – vēžveidīgajiem, un citām sīkām jūras radībām.
pikšas smalkmasa - lielisks produkts tiem, kam patīk maltīti gatavot mājās. Tas ir tīrs zivs masas produkts bez ledus un ūdens, svaigs un smaržīgs, kas rodas kā papildprodukts, ražojot pikšas Premium filejas.
- jūras zeltplekste jeb bute - augusi ekoloģiski tīrā vidē, zvejota ar vadu uz nelieliem zvejas kuteriem. Nozvejota tikai tādā daudzumā, lai to nekavējoties varētu pārstrādāt un saglabāt zivju dabisko atjaunošanos dabā.

mencu aknas - vienas no labākajiem dabiskajiem omega-3 taukskābju avotiem, kā arī ir bagātas ar vitamīniem A un D. Zinātniskie pētījumi liecina, ka mencas, no kurām tiek iegūtas aknas priekš Oscar's Fish konserviem praktiski nesaņem nekādu piesārņojumu.

arktikas palija -  lašu dzimtas zivs ar nedaudz saldenu garšu, un, pareizi pagatavota, tā burtiski izkusīs jums uz mēles. Arktikas palijas garša atgādina laša garšu un dažos aspektos pat foreli, tāpēc to lieliski var pagatavot uz grila.

Islandes lasis - Islandē audzēta zivs ar MAST ( Islandes PVD) apliecinājumu, ka nesatur pesticīdus, antibiotikas, augšanas hormonus vai ĢMO. Patlaban iziet BIO sertificēšanas procedūru. Zivs augšanas cikls ir 2,5 gadi.

mencas smalkmasa - lielisks produkts tiem, kam patīk maltīti gatavot mājās. Tas ir tīrs zivs masas produkts bez ledus un ūdens, svaigs un smaržīgs, kas rodas kā papildprodukts, ražojot mencas Premium filejas;

mencas premium fileja - menca dzīvo aukstos un tīros Ziemeļatlantijas okeāna ūdeņos, pie Islandes krastiem. Tās fileja ir gaiša un garša svaiga. menca ir augstvērtīga un garda baltās gaļas zivs, ko var pasniegt ar dažādām piedevām. 

  • Jūras veltes

auksto ūdeņu garneles - tās dzīvo aukstajos Atlantijas okeāna ūdeņos pie Islandes krastiem, dziļumā no 20 līdz 1300 metriem.Parasti garneles sasniedz 10-12 cm garumu, bet dažreiz tās var sasniegt pat 16 cm garumu.

Islandes lobsteri - maigā lobsteru gaļa ir proteīnu un dažādu citu vērtīgu barības vielu, piemēram, cinka, magnija, joda, dzelzs, fosfora un selēna avots.

Islandes lobsteru spīles - nesatur izmantojamo gaļu, taču tās var izmantot buljona vārīšanai. Spīles ir bagātas ar mīkstumu, kas piedod buljonam bagātīgu garšu.

  • Islandes piena jērs - bagātīgs omega-3 un dzelzs avots, kas arī padara to tik augstvērtīgu un diētisku. Savu maigo, bet raksturīgo garšu iegūst pateicoties tam, ka tas aug Islandes jēra savvaļas ganībās, kuras ir bagātas ar aromātiskiem garšaugiem.

 

Kāpēc tieši Oscar's Fish?

 

Labi apmācīti darbinieki uzņēmumā Isfiskurehf. veic stingru kvalitātes kontroli, un nodrošina ražošanas procesa atbilstību augstākajām higiēnas prasībām. Izmantojot efektīvu kvalitātes kontroli un pārbaudi visos apstrādes posmos, zivju filejas kvalitāte ir garantēta.

 

Zivis lielākoties tiek iepirktas no nelieliem zvejas kuteriem, kas katru vakaru piestāj krastā un zivis zvejo ar līnijāķiem, izvelkot katru zivi atsevišķi. Tāda pārbaudīta metode, kas ļauj katru fileju aprūpēt īpaši, jo zivis netiek saspiestas un to filejas tāpēc ir gaišas un smaržīgas.

 

Pēc dienas zvejas tās tiek nogādātas uzņēmumā, atvēsinātas ledū un jau nākamajā dienā pārstrādātas.

 

Pielietojot īpašu saldēšanas metodi, tiek panākts, ka atlaidināta pikšas fileja ir tikpat svaiga un sulīga un pēc gatavošanas saglabā gandrīz balto krāsu.

 

Pārstrādes procesā netiek izmantotas piedevas, tāpēc gala produkts ir 100% dabīgs.

 

Pārstrādātās zivs svaigums, tās dziļā sasaldēšana ir galvenais produkta stabilās kvalitātes garants, kas ir kļuvis par zīmola Oscar's Fish atšķirības pazīmi. 

 

Zivs fileja tiek pakota hermētiskā iepakojumā un kartona kastē, un nekavējoties nogādāta saldētavā, kur tā īsā laikā tiek sasaldēta -45°C, ar ātrās un dziļās sasaldēšanas metodi. Tikai dziļi sasaldēta zemā temperatūrā, zivs spēj saglabāt tās ekoloģisko tīrību, jo šai metodei nav nepieciešama produkta ķīmiskā apstrāde. Tas ir vienīgais veids, kā saglabāt kvalitāti, uz ilgu laiku.

 

Ne tikai kvalitāte, bet arī atbildība

 

Oscar's Fish produktiem ir piešķirts MSC sertifikāts, kas nozīmē, ka zveja tiek veikta atbildīgi, domājot par zvejas resursiem nākotnē. MSC (Marine Stewardship Council) standarts paredz, ka zivju krājumi netiek pārzvejoti, jūras ekosistēma tiek saudzēta, un zvejniecības pārvaldība nodrošina ilgtspējīgu dabas resursu izmantošanu. 

 

Oscar's Fish piedāvātajai jēra gaļai ražotājs var garantēt HALAL sertifikātu, ja  tiek slēgta vienošanās pirms kaušanas sezonas (no septembra beigām līdz oktobra beigām). Tad Islandes jēri tiek nokauti, apstrādāti un iepakoti saskaņā ar islāma Šariata likumu, stingrā Islandes Musulmaņu Asociācijas uzraudzībā.

 

Vairāk informācijas: http://www.oscarsfish.lv/

 

 

Kur iegādāties un nobaudīt?

 

Oscars' Fish produkciju var iegādāties Oscars' Fish veikalā/birojā Rīgā, Viskaļu ielā 3, kā arī lielākajos lielveikalos:

  • Rimi;
  • Prisma;
  • Maxima;
  • Sky;
  • Stockmann;
  • u.c.

Oscars' Fish produkciju pagatavotā veidā var nobaudīt:

  • restorānā "Telpa";
  • Hotel Jūrmala SPA restorānā;
  • Baltic Beach Hotel restorānā;
  • Radisson Blu Hotel Latvija restorānā;
  • Villa Joma restorānā;
  • restorānā "Vincents";
  • restorānā "Bergs";
  • restorānā "36.līnija";
  • restorānā "Bibliotēka N°1;
  • restorānā "Burkāns";
  • restorānā "Kaļķu vārti";
  • u.c.

 

Mana pieredze

 

Ar Oscar's Fish produktiem esmu pazīstama nepilnu gadu un esmu laimīga, ka tik augstas kvalitātes produkti ir iegādājami tepat pie mums Latvijā gandrīz visos lielveikalos. Apzinoties to, kādos apstākļos šīs zivis, jūras veltes un jēri ir auguši, varu droši apgalvot, ka šāda veida produkcijas iekļaušana uzturā ir veselībai ļoti noderīga.

 

Oscar's Fish zivis un jūras veltes ir ne tikai kvalitatīvas un tīras, bet tām ir ļoti izteikta un svaiga(!) garša. Par to pārliecinājos Latvijas Pavāru biedrības un Oscar's Fish organizētajā informatīvajā pasākumā, kur Māris Jansons un Kaspars Jansons gatavoja Oscar's Fish produkciju dažādos veidos. 

Viens ēdiens sastāvēja no divām zivīm- Oscar's Fish arktikas palijas un Norvēģijas palijas (kas beigās, kā noskaidroja Oscar's Fish uzņēmums, izrādījās audzēta Polijā) filejām. Ēdājiem bija uzdevums pateikt, kura zivs ir iepriekš saldētā Oscar's Fish, un kura it kā "svaigā" Polijas/Norvēģijas palija. Manas garšas kārpiņas apmānīt nevarēja. Uz šķīvja atstāju Polijas paliju un nosolījos sev turpmāk tādu vairs neēst! 

 

Atsaldējot Oscar's Fish produktus, masas zudums ir pavisam minimāls, principā jūs saņemiet tik daudz produkta, par cik esiet samaksājuši. Arī tas man šķiet būtiski, jo mūsdienās mēs bieži samaksājam par glazūru un gala rezultātā pats produkts sastāda labi ja pusi iepakojuma. Cik bieži Tev ir nācies nopirkt garneles un, atkausējot tās, secināt, ka palikušas vien nieka puse no svara, par ko esi samaksājis?

 

Kaut arī daudz cilvēku ir skeptiski pret saldētiem produktiem, manuprāt, šis ir brīnišķīgs veids, kā tiešām būt pārliecinātiem, ka produkts būs kvalitatīvs un svaigs, jo Oscar's Fish zivis īsi pēc nozvejas tiek pārstrādātas un sasaldētas. Būtu diezgan naivi cerēt, ka zivis, kas atceļo pie mums no ārvalstīm nesasaldētā veidā patiešām ir svaigas.

 

Topi Vesels iesaka

 

 

"Topi Vesels" komanda iesaka Oscar's Fish produkciju gan maziem, gan lieliem, jo esam pārliecinājušies par Oscar's Fish produktu kvalitāti un garšu un zinām, ka ar šiem produktiem jūs sniegsiet sev un saviem tuvākajiem pašu labāko. Nav labāku zivju produktu par Oscar's Fish, tāpēc aicinu palaist šo vārdu tālāk tautās! :)

 

Atliek vien pagatavot kaut ko no Oscar's Fish produktiem pašiem un pārliecināties par šo produktu garšu!  Lūk arī trīs receptes - mencu aknu salātipikšas fileja ar zaļumu mērci un mencu aknu tartars.


Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB