Austrumnieciskā ķirbju zupa

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Austrumnieciskā ķirbju zupa
Foto: Ance Anna Šternberga

Ievads

Recepte izstrādāta speciāli žurnālam "Ko ārsti Tev nestāsta". 

 

Gatavojot ķirbjus, lielākais ieguvējs ir tas, kurš spēj izdomāt visdažādākās receptes, lai šī vērtīgā, veselīgā un garšīgā dabas velte ar laiku neapniktu. Šoreiz padalīšos ar savu ķirbja recepti, kur dominē Austrumniecisko garšu savienojums- kokosrieksts, citronzāle un garneles. Jāsaka, ka arī ķiploks šajā receptē ir iekļauts dāsnos daudzumos, lai vienmēr uzturētu savu imunitāti tonusā!


Sastāvdaļas

  • 500g ķirbja, sagriezta gabaliņos
  • 3 ēd.k. gī sviesta vai kokosriekstu eļļas
  • 1 ēd.k. ķiploku pārslu
  • 100g garneļu
  • 1/3 tējk. čili pārslu
  • 3 ēd.k. kokosriekstu skaidiņu
  • 4 daivas ķiploka, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 tējk. sīki sakapātas citronzāles
  • ½ bundža kokosriekstu piena
  • Sāls pēc garšas
  • Lociņi garnēšanai

Pagatavošana

  1. Vok pannā izkausē 2 ēd.k. taukvielas, pievieno ķiploku pārslas un ķirbi. Apmaisa, liek virsū vāku un uz vidējas liesmas sutina, līdz ķirbji mīksti (apmēram 15 minūtes).
  2. Tikmēr atsevišķā pannā izkausē atlikušo 1 ēd.k. taukvielu, pievieno čili pārslas, citronzāli un ķiploku, nedaudz apcep. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un maisot cep apmēram 1 minūti. Pievieno garneles, sāli un kokosriekstu pienu un sutina apmēram 5-8 minūtes.
  3. Kad ķirbji gatavi, tos pārber blendera krūzē (pārliecinies, vai blenderis ir piemērots karstiem ēdieniem!) un sablendē līdz biezeņa konsistencei. Ķirbja masu pārlej katliņā.
  4. Kad kokospiena garneles ir gatavas, tās pārlej katliņā pie ķirbja biezeņa. Visu kārtīgi izmaisa un pasniedz ar svaigi kapātiem lociņiem.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB