Šitakē - kazas siera cepurītes

Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  AIP draudzīgs  /  0 komentāri
Šitakē - kazas siera cepurītes
Foto: Ance Šternberga

Sastāvdaļas

  • SIA “Trubenieki” Šitakē sēņu cepurītes (kātiņi atdalīti)
  • cietais kazas siers (SIA “Burkānciems”), sarīvēts
  • sviests vai gī sviests cepšanai (der arī olīveļļa, taču sviestā ceptas sēnes ir daudz izteiksmīgākas!)
  • šķipsna sāls, melnie pipari pēc garšas
  • zaļumi dekorēšanai
  • vomFass trifeļu eļļa

Pagatavošana

  1. Sēņu cepurītes sākumā izklapē kā karbonādes, līdz tās plakanas.
  2. Pannā uzkarsē izvēlēto taukvielu, liek sēņu cepurītes uz pannas ar apakšpusi uz leju, pārsijā ar šķipsnu sāls. Cep līdz viegli zeltītas, tad apgriež uz otru pusi.
  3. Nogriež uguni, kārto rīvēto sieru uz sēņu cepurītēm, pārber ar melnajiem pipariem un zaļumiem un uzliek pannai vāku, atstājot sildīties vēl kādas 4-5 minūtes vai līdz siers izkusis.
  4. Pasniedz nogarnētu ar zaļumiem un trifeļu eļļu.

Piezīmes

Pagaidām SIA “Trubenieki” vēl nav sasnieguši vajadzīgos apjomus, lai sēnītes būtu plaši pieejamas veikalos, taču jau rudenī tās solās būt nopērkamas daudzviet! Ja Tevi interesē šo sēņu iegāde, negaidot rudeni, dod ziņu, nosūtīšu Tev kontaktus! :)

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB