Siera čipsi ar biešu pesto

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri

Ievads

Iecienītie siera čipsi bez siera, gatavoti no lapu kāposta un rauga pārslām! Šie čipsi lieliski sader kopā ar šo biešu pesto!


Sastāvdaļas

  • ¾ krūzes Indijas riekstu, iepriekš nomērcēti
  • ½ krūze rauga pārslas
  • ½ ēd.k. karija garšvielas vai citas pikantas garšvielas pēc izvēles
  • Sula no 1 neliela citrona
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1 tējk. melno piparu
  • 1-2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi

 

Biešu pesto:

  • Sastāvdaļas meklēt šeit!

Pagatavošana

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot lapu kāpostu, sablenderē lielas jaudas blenderī, līdz viendabīgai masai, pakāpeniski pievienojot vairāk vai mazāk ūdens.
  2. Masai jābūt diezgan biezai, tomēr tādai, lai to varētu vienmērīgi iemaisīt lapu kāpostu čipsos.
  3. Sagatavo lapu kāpostu- ar šķērēm apgriež lapas mīksto un krokainu daļu, atstājot cieto kātu, un sagriež vidējos gabaliņos.
  4. Lielā bļodā samaisa lapu kāposta gabaliņus ar iepriekš pagatavoto siera masu.
  5. Kad masa vienmērīgi pārklājusi visas lapiņas, čipsus kārto uz cepamā papīra un liek cepeškrāsnī uz 46-50˚C grādien, apmēram uz piecām stundām.
  6. Kad čipsi gatavi, tos uzglabā slēgtā traukā.

Piezīmes

Receptē var izmantot citus riekstus pēc izvēles, taču man patīk Indijas riekstu piešķirtais krēmīgums.

 

Ja mājās ir dehidrators, process rit daudz veiksmīgāk, jo tas ir paredzēts tieši žāvēšanai, nevis cepšanai.

 

Ja grib paātrināt procesu, čipsus var kaltēt lielākā temperatūrā (100˚C uz 20 minūtēm, tad apgriezt paplātes un turpināt žāvēt vēl 20 minūtes), taču tad var zust daļa to uzturvērtības.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB