Saldā kartupeļa un pastinaka salāti

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Saldā kartupeļa un pastinaka salāti
Foto: Ance Anna Šternberga

Ievads

Kad vakariņas gribas, bet negribas pārēsties!


Sastāvdaļas

  • ½ saldā kartupeļa
  • 1 liels pastinaks
  • Olīveļļa
  • Pāris šķipsnas Z/s Ragāres “dedzinošās” sāls (vai arī jūras sāls un čilli pārslas)
  • Svaigi malti melnie pipari

Salātiem:

Tahini mērcei:

  • 1,5 ēd.k. tahini pastas
  • 3 ēd.k. apelsīnu sulas
  • 3 ēd.k. ūdens
  • ½-1 ēd.k. bioloģiskās sojas mērces, pievienot pakāpeniski pēc vēlamā sāļuma
  • ½ tējk. garšviela “Asumiņš” vai citi kaltēti garšaugi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Iesilda krāsni uz 180°C.
  2. Pastinaku un saldo kartupeli sagriež vienādos kubiciņos, ber uz pannas, kura izklāta ar cepamo papīru.
  3. Pāršļaksta ar olīveļļu, pārber ar “dedzinošo” vai citām garšvielām pēc izvēles un liek cepties uz apmēram 20 minūtēm vai līdz dārzeņi mīksti un gatavi.
  4. Pagatavo tahini mērci - visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ bļodiņā līdz vienmērīgai konsistencei.
  5. Uz šķīvja kārto salātus, pāršļaksta ar trifeļu eļļu un mango star etiķi.
  6. Kad dārzeņi gatavi, tos ber salātiem viducī, bagātīgi pārlej ar tahini mērci un nogarnē ar dīgstiem.

Piezīmes

Garšu nianses šajā receptē ir īpaši svarīgas – mango star balzāmetiķis piešķir svaigumu un vajadzīgo saldumu!

 

Šajā receptē lieliski klāt iederēsies arī avokado majonēze.

 

Ja nepieciešams pievienot olbaltumvielas, lai maltīte būtu mazliet sātīgāka, iesaku pievienot teriyaki mandeles, grauzdētas ķirbju sēklas vai pagatavotus turku zirņus.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB