Ievads
Arī salātos var izmantot dažādus graudaugus- kvinoju, prosu, lēcas.. taču var šo tekstūras īpatnību apmānīt izmantojot dārzeņus, piemēram, kā šajā receptē- puķkāposts rīsu vietā! :)
Sastāvdaļas
- 1/2 puķkāposta galvas
- sauja svaiga koriandra (kinzas)
- sauja pētersīļu
- olīveļļa
- 1/3 citrona sulas
- 1 ķiploka daiva
- jūras sāls pēc garšas
- melnie pipari, pēc garšas
- sauja zaļo zirnīšu, svaigi vai atkausēti
- sauja grauzdētu ķirbju sēkliņu
- zaļās vīnogas, pēc izvēles
*Iesaku izvēlēties SUPER Garden BIO ķirbju sēklas
Pagatavošana
1. Kāpostgalvu sadala pa ziedkopām, liek virtuves kombainā un sasmalcina tādos kā rīsu gabaliņos. Šo smalcināšanu var veikt arī ar nazi, taču tas prasa ilgāku laiku.
2. Pagatavo mērci- koriandru un pētersīļus ieber blenderī (vai virtuves kombainā), pievieno sāli, piparus, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daivu, citrona sulu un olīveļļu. Olīveļļu pievieno tik daudz, lai varētu vienmērīgi sablenderēt zaļumus ar garšvielām.
3. Gatavo mērci lej klāt puķkāposta "rīsiem", kārtīgi apmaisa.
4. Uz pannas viegli uzgrauzdē ķirbju sēkliņas, ja izvēlies pievienot zaļās vīnogas, pārgriez katru uz pusēm.
5. Puķkāpostiem pievieno zaļos zirnīšus, ķirbju sēklas un pēc izvēles zaļās vīnogas. Apmaisa un pasniedz nogarnētu ar kinzas lapiņām.
Piezīmes
Vislabāk šie salāti garšo nākošajā dienā, kad tie paspējuši kārtīgi ievilkties ar zaļumu mērcīti.
Mērcīti var pagatavot arī bļodiņā, kārtīgi sasmalcinot zaļumus un ar dakšu kārtīgi samaisot pārējās sastāvdaļas. Šādā gadījumā salātos būs vairāk zaļo lapiņu (kā bildēs), nekā gadījumā, ja blenderēsiet visu kopā, šādā veidā iegūstot vienmērīgi zaļas nokrāsas salātus.
Visdrīzāk būs nepieciešams pievienot vairāk zaļumu, ja puķkāposts būs bijis lielāks. Vienmēr visu iesaku pielāgot pēc savas garšas! :)
Komentāru nav