Kurkumas pasta

Pagatavošana: 10 min  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  9 komentāri
Kurkumas pasta
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Kurkuma jau izsenis pazīstama kā locītavu lubrikants. Tā labvēlīgi ietekmē arī ādu un gļotādu, īpaši sievietes reproduktīvos orgānus. Vairāk par kurkumas saknes labvēlīgajām īpašībām lasi šeit.


Sastāvdaļas

  • ¼ glāze kurkumas pulvera
  • ½ glāze ūdens

Pagatavošana

1. Katliņā lej ūdeni, pievieno kurkumu, samaisa un liek uz lēnas uguns.

2. Lēnām maisot, gaida, kad masa sāk sabiezēt.

3. Kad masa sākusi veidot biezu pastu(tas aizņems apmēram 8 minūtes), to patstāvīgi maisa, lai tā nepiedegtu pie katla dibena.

4. Atdzesē, liek noslēgtā traukā un uzglabā ledusskapī, ne ilgāk kā vienu mēnesi!


Piezīmes

Kurkumas efektivitāti un asimilāciju var ievērojami palielināt pieveinojot taukvielas un melnos piparus. Melnos piparus var pievienot jau karsēšanas brīdī, pēc tam pievienojot taukvielas, taču pastu var pagatavot arī no tīras kurkumas un ūdens, un taukvielas ar pipariem pievienot brīdī, kad šī pasta tiek lietota- zeltainajā pienā, vai dziedniecības nolūkos.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

9 komentāri:

  • Sveika! kada veida var izmantot so pastu? paldies!

  • Dažādos! Uzspied receptes ievadtekstā uz linka, zem vārda "šeit" :)

  • Kā lietot un cik ? Paldies

  • Uzklikšķini ievada tekstiņā uz vārda "šeit", izleks vesels raksts kā izmantot šo pastu :)

  • teikšu godīgi - ar ghi un pipariem man ļoti garšo. Īsts kārums- grūti nobremzēt sevi un nesākt lietot kā gardumu :-)

  • Vai tā jābūt, ka pasta iznāk krietni rūgta? Kurkumas pulveris pats ne tuvu tik rūgti negaršo.

  • Hmm.. man tiešām nešķiet, ka tā ir rūgta, varbūt tikai nedaudz, jo kurkumai piemīt nedaudz rūgtās garšas!

  • Darīju kā rakstīts , uz lēnas uguns vārīju 10 min. , nekāda pasta man neveidojās.

  • tad vajag vārīt, līdz veidojas! :) varbūt uguns par mazu vai ūdens par daudz!


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB