Uz sāls ceptas bietes ar sēņu žuljēnu

2 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  0 komentāri
Uz sāls ceptas bietes ar sēņu žuljēnu
Foto: Amalija Andersone

Ievads

Recepte no pavārgrāmatas "Topi Vesels ar mājas ēdienu".

 

Vislabākās receptes top tad, kad māte un meita liek galvas un rokas kopā, uzmeistarojot brīnišķīgi gardas pusdienas. Ir teiciens, ka virtuvē valda tikai saimniece un tajā nav vietas vairākiem cilvēkiem, bet mūsmājās abas kopā ar mammu radām lieliskas receptes. Kaut arī pašas smejamies, ka divām virtuve ir par šauru, mēs viena otru pielabojam un radām arvien jaunas idejas ēdiena pilnveidošanai. Mammas ceptās bietes un mana sēņu mērce ir lielisks komandas darbs, kas garšo brīnumgardi.


Sastāvdaļas

Žuljēnam:

  • 400 g sagrieztu šampinjonu vai cepamo meža sēņu
  • 2 vidēji lieli, šķēlēs sagriezti sīpoli
  • 1 bundža kokosriekstu piena bez piedevām
  • 6 ēd.k. rauga pārslu
  • ⅓ svaigi malta muskatrieksta
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas
  • 2 saujas svaigi sakapātas kinzas pēc izvēles
  • gī sviests vai olīveļļa cepšanai

Bietēm:

  • 300g-500g rupjā sāls
  • 2-3 lielas bietes

Pagatavošana

Gatavo bietes:

  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180°C grādiem. Cepamajā pannā ieber sāli apmēram 1-2 cm biezā kārtā.
  2. Bietes kārtīgi noberž un nomazgā. Tām nogriež to galu, kurā ir saknes astīte. Otru galu, no kura aug biešu laksti, liek pannā uz sāls.
  3. Cep krāsnī 40-60 minūtes (atkarībā no biešu lieluma un svaiguma).

Gatavo žuljēnu:

  1. Pannā uzkarsē taukvielas un viegli apcep sīpolus.
  2. Tad pievieno sēnes. Tās sautē, ik pa laikam apmaisot.
  3. Pievieno sāli un garšvielas.
  4. Visu cep, līdz sēnes kļuvušas mīkstas un mazliet zeltainas.
  5. Sēnēm pievieno kokosriekstu pienu un sautē, līdz piens reducējies un izveidojusies bieza sēņu mērces konsistence.
  6. Pievieno rauga pārslas un kinzu.
  7. Gatavās bietes servē šķīvjos, pārlej ar sēņu žuljēnu un pasniedz.

Piezīmes

Ēdiens lieliski garšo arī tad, ja bietes tiek vārītas.

Sēņu vietā var izmantot tītara vai truša gaļu. Pievienojot gaļai kariju, garšos lieliski.

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB