Truša un skābētu kāpostu tadžina ar plūmēm


Ievads

Gatavošana tadžinā ir kļuvusi par man iemīļotu veidu, kā palutināt sevi nepatērējot daudz laika. Tadžinā nosautēti sezonālie dārzeņi, bez pārmērīgas garšvielu eksotikas vai taukvielām garšo lieliski paši par sevi, taču, pievienojot nelielas nianses- kvalitatīvu gaļu, žāvētus augļus vai kādu garšaugu zariņu- varam iegūt ļoti bagātīgu un izteiksmīgu maltīti. Pats galvenais – tas neaizņem daudz laika! Šī recepte tapusi iedvesmojoties no žurnāla “Četras sezonas” (2017. Janvāris, Nr.50), esmu pamainījusi gatavošanas veidu un vienu dārzeni!


Sastāvdaļas

 

  • 1 liels sīpols, nomizots, sagriezts strēmelēs
  • 1 liels saldais kartupelis, sagriezts gabaliņos
  • 800-900g truša gaļas (izvēlies, kuri gabali Tev garšo labāk), es izmantoju svaigi.lv tirgotos Z/s “Taunatiņu truši” pusi truša
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 500g skābētu kāpostu (vai vairāk, pēc vēlēšanās)
  • 100g žāvētu plūmju
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • Olīveļļa vai Gī sviests cepšanai

Pagatavošana

  1. Iekārto tadžinas pannu uz liesmas izkliedētāja, sāk karsēt. Uz citas pannas apcep sīpolus, tad tos pārber tadžinas pannā.
  2. Truša gaļu apcep no abām pusēm (lai tā sautējoties būtu sulīgāka, šis solis palīdz “aiztaisīt poras” gaļai), pievienojot timiāna zariņus.
  3. Liek truša gaļu pie sīpoliem, ber klāt saldo kartupeli, plūmes un skābos kāpostus. Pēc izvēles pievieno vēl timiāna zariņus, melnos piparus. Var pievienot arī šķipsnu sāls, ja skābēti kāposti nav pietiekami sālīti.
  4. Atstāj sutināties tadžinā 1,5-2h.
  5. Pasniedz pārkaisītu ar ziemas zaļumiem (iesaku ABSOLŪTS ĒD)

 

 

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB