Sastāvdaļas
Griķu pastai:
- Griķu bezglutēna spaghetti makaroni, 2 personām
- 1 tējk. sezama sēklu
- 2 ēd.k. VomFass grauzdēto sezama sēklu eļļa
- 2 ēd.k. Teriyaki marinādes, pievienot pēc vēlamā sāļuma
- 1 tējk. VomFass čilli eļļas, pievienot pēc vēlamā asuma
- VomFass sezama eļļa cepšanai
- 2 Nori lapas (ar šķērēm sagrieztas gabaliņos)
Salātiem:
- 2 saujas svaigu salātu (uz personu)
- VomFass grauzdēto sezama sēklu eļļa
- VomFass dateļu balzāmetiķis
Batātei ar avokado majonēzi:
- 1 liela batāte, nomizota un sagriezta kubiciņos
- VomFass Sicīlijas olīveļļa
- Sāls, melnie pipari
- Avokado majonēze
Pagatavošana
- Katliņā liek vārīties ūdeni un iesilda cepeškrāsni uz 1800C.
- Batāti ber uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, pāršļaksta ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām un liek cepties uz 15-20 minūtēm, vai līdz tā ir mīksta un gatava.
- Verdošā ūdenī liek griķu pastu, vāra, līdz makaroni mīksti un gatavi (apmēram 7-10 minūtes).
- Tikmēr sagatavo dresingu- grauzdēto sezama sēklu eļļu, sakuļ kopā ar teriyaki marinādi un čilli eļļu (šī dresinga nepieciešamais daudzums būs atkarīgs no tā, cik makaroni tiek izvārīti, ja ēdāji dūšīgi, to iespējams vajadzēs dubultot).
- Kad makaroni gatavi, to kārtīgi nokāš, lej tiem klāt dresingu, kārtīgi izmaisa, pieber klāt sezama sēklas un nogaršo, vai nav nepieciešams papildināt ar teriyaki marinādi vai čilli eļļu.
- Uz pannas uzkarsē sezama eļļu un liek sagrieztos nori lapu gabaliņus tā, lai tie nepārklātos viens ar otru (liek uz pannas vienā kārtā un cep, kamēr visi gabaliņi apcepti), apcep pāris sekundes un ber klāt makaroniem.
- Uz šķīvja kārto svaigos salātus, pāršļaksta ar eļļu un dateļu etiķi, kārto virsū griķu makaronus, kuros iemaisītas nori lapas, ber gatavos batātes gabaliņus un pa virsu liek kārtīgu karoti avokado majonēzes!
Piezīmes
Šo recepti lieliski papildinās Teriyaki mandeles, recepti meklē šeit!
Komentāru nav