Ievads
Par eņģeļu matiem jeb širatki nūdelēm rakstīju šajā atradumu rakstā, taču šoreiz dalos kādā īpaši gardā receptē, kas neprasa sevišķu piepūli, nedz arī īpašas gatavošanas iemaņas! Ņam!
2 nelielas porcijas vai 1 liela
Sastāvdaļas
- 100g sēnes (šampinjoni, šitakē, gailenes vai citas), sagrieztas šķēlēs
- 100g pākšu pupiņas (sviesta pupas, zaļās pākšu pupas), sagrieztas gabaliņos
- Sauja Oscar’s Fish garneļu (atkausētas)
- 1 paciņa BIO širataki nūdeles
- 1 ēd.k. gī sviesta (var izmantot sezama eļļu vai citu taukvielu)
- 1 ēd.k. ķiploku pārslu
- 1-2 ēd.k. melno BIO sezama sēklu
- Svaigi rīvēts muskatrieksts
- 1 tējk. svaigi rīvētas ingvera saknes
- 1 tējk. svaigi kapātas citronzāles
- 1-2 ēd.k. Tamarī bezglutēna sojas mērces
- “Biona” saldā čili mērce pēc izvēles
- Zaļumi garnēšanai
Pagatavošana
- Uz pannas izkausē gī sviestu, nedaudz apcep ingveru un citronzāli, tad pievieno sēnes un pupiņas un maisot cep līdz viegli zeltainas.
- Pievieno muskatriekstu, ķiploka pārslas, sezama sēklas un garneles. Apmaisa un nedaudz pasutina.
- Tikmēr caur sietiņu kārtīgi noskalo širataki nūdeles. Notecina lieko ūdeni un pievieno uz pannas. Visu kārtīgi apmaisa, pielej tamari mērci un čili mērci, ja to izmanto un maisot sautē vēl kādas 5-7 minūtes.
- Kārto uz šķīvja, pārber ar zaļumiem un izbauda ar irbulīšiem!
Komentāru nav