Sastāvdaļas
Fritattai
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas vai Gī sviesta
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 1 sagriezts sīpols
- 1 maza sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
- 1 tējk. maltas paprikas garšvielas
- 1/2 tējk. kumina sēklu, ja negaršo- izlaiž!
- 2 tasītes sagrieztu brokoļu
- 6 bio olas
- 1 sauja rupji kapāta koriandra (kinzas)
- 1/2 tējk. sāls
- šķipsna melno piparu
Rukolas salātiem
- 4 lielas saujas svaigas rukolas (ideālā variantā pavasarī izmantojam pieneņu lapas!)
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 2 tējk. citrona sulas
- melnie pipari
Pagatavošana
1. Ieslēdz krāsni uz grilla režīmu.
2. Uz pannas izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kumina sēklas, mazliet apcep, tad pievieno paprikas garšvielu.
3. Kad garšvielas pasautējušās, pievieno sīpolu un ķiploku, sautē apmēram 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot.
4. Pievieno brokoļus, apmaisa un uzliek pannai vāku, atstājot sutināties apmēram 6-7 minūtes.
5. Tikmēr sakuļ olas kopā ar sāli, pipariem un kinzu.
6. Olu mikstūru lej pāri dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz vidēji zemas uguns līdz olas gandrīz sastingušas.
7. Ņem pannu nost no uguns un liek cepeškrāsnī zem "grilla", lai nogatavinātu virskārtu.
8. Kad virsējā kārta mazliet nobrūnējusi, ņem ārā un ļauj fritattai nedaudz padzist.
9. Fritattu pasniedz ar svaigiem rukolas salātiem, kas apslacīti ar olīveļļu, citronu un pārkaisīti ar melnajiem pipariem!
Komentāru nav