Zemesriekstu grozīši

Pagatavošana: 30 min  /  12 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  3 komentāri
Zemesriekstu grozīši
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Šī receptīte tapa pateicoties manai draudzenei, kura bija pieteikusies atbraukt ciemos! Tā kā zinu, ka viņas vājība ir zemesriekstu sviests, man padomā bija kāds eksperiments..


Sastāvdaļas

Pamatnītēm:

  • 1 glāze kokosriekstu skaidiņas
  • ¾ glāzes bezglutēna auzu pārslas
  • ¼ glāzes kļavu sīrupa
  • ½  tējk. kanēļa
  • ½ glāzes bioloģiska zemesriekstu sviesta bez piedevām
  • 1/6 glāzes kokosriekstu eļļas

 

Pildījumam:

  • bioloģisks zemesriekstu sviests bez piedevām

 

Šokolādes glazūrai:

  • 1/3 glāzes kerobas pulvera
  • 1/3 glāzes kokosriekstu eļļas
  • Kļavu sīrups pēc garšas

*Iesaku izmantot SUPER Garden bezglutēna auzu pārslas, BIO kokosriekstu eļļu, BIO kerobas pulveri 


Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas groziņu pagatavošanai saliek blenderī vai virtuves kombainā un sablendē līdz mīklas konsistencei, pēc vēlēšanās var atstāt saujiņu kokosa skaidiņas vai auzu pārslas nesamaltas, lai veidotos dažādāka tekstūra.
  2. Masu izspiež formītēs (labāk lietot silikona formītes) un sapilda ar atlikušos zemesriekstu sviestu.
  3. Ūdens peldē izkausē kokosriekstu eļļu.
  4. Vienmērīgi iemaisa kerobas pulveri, tā, lai neveidojas kunkuļi.
  5. Iemaisa kļavu sīrupu līdz saldums apmierina garšas kārpiņas.
  6. Lej pāri groziņiem, dekorē ar valriekstiem, vai kokosa skaidiņām un liek ledusskapī uz 2 stundām.

Piezīmes

Draudzene novērtēja tieši viņai īpaši gatavoto gardumu, manuprāt, izdevās lieliski!

 

Zemesriekstu sviesta izvēlē ir jābūt gudram un piesardzīgam, tāpēc ir jāizvēlas Bio/Eko/Organisks produkts, kuros pastāv mazāks risks uzņemt aflatoksīnus* un tā potenciālajiem draudiem uz veselību!

  

*Bīstams kancerogēns mikotoksīns, kas sastopams pelējumos, bieži vien tieši iepelējušos zemesriekstos.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

3 komentāri:

  • Šie viennozīmīgi ir labākie saldie groziņi, ko esmu ēdusi. Iesaku pamēģināt ikvienam!

  • Šovakar izmēģināju. Kerobas pulvera vietā liku vienkārši kakao bez cukura.
    Kopumā man bija ļoti par saldu, bet tas varbūt man tikai tā likās, jo pēdējā laikā saldas lietas nav manā ēdienkartē.
    Būs jāpamēģina vēl reiz, bet bez kļavu sīrupa.

  • Saldumu vienmēr var pielāgot pēc paša vēlēšanās :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB