Tahini groziņi ar jūras sāli un kafijas pildījumu

Pagatavošana: 15 min  /  4 personām  /  Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  Bez cukura  /  6 komentāri

Ievads

Šis ir mans absolūti gardākais atklājums, par ko man jāpateicas grāmatai „Rawsome vegan baking”, ko jau iepriekšpārdošanā pamanījos iegādāties.

 

Kad pagatavoju šos gardumus, man likās, ka tā ir tikai mana neprātīgi dīvainā garšas izjūta, un citiem kaut kas tāds varētu nebūt pa garšai, kad man par lielu pārsteigumu, visi, kuriem esmu iedevusi nogaršot- ir absolūtā sajūsmā!


Sastāvdaļas

Groziņam:
  • 1/3 glāzes tahini pastas
  • 1/3 glāzes izkausētas kokosriekstu eļļas
  • rupjais jūras sāls

 

 Pildījumam:

  • 1/2 glāze dateļu
  • 1/3 glāze ļoti stipras kafijas, var izmantot arī cigoriņu kafiju vai citas graudu kafijas paveidus
  • Šķipsna jūras sāls

 

 


Pagatavošana

  1. Dateles iemērc stiprā kafijā un atstāj ievilkties.
  2. Tahini ar kokosriekstu eļļu kārtīgi sakuļ kopā, lej silikona formīšu apakšiņās, uzber nedaudz sāls
  3. Formītes liek saldētavā, kamēr gatavo pildījumu.
  4. Pildījums- kafijā noturētās dateles pārlej ar visu kafiju blenderī un samaļ līdz krēmīgai masai, pievieno šķipsnu sāls, samaisa un noliek ledusskapī atdzesēties.
  5. Tikmēr izņem no saldētavas silikona formītes ar daļu tahini, iespējams tās vēl nav sastingušas, un tas pat ir labi, jo tad var paspiest no vidus daļas tahini masu uz malām, lai būtu vairāk vietas pildījumam.
  6. Tad ņem gatavo pildījumu, pilda formītēs.
  7. Lej atlikušo tahini masu pa virsu pildījumam uzber sāli un liek saldētavā sastingt.
  8. Kad groziņi sastinguši tos ņem ārā no silikona formītēm, pārber ar sāli un pasniedz!

Piezīmes

Šie nežēlīgi gardie saldumi diezgan ātri sāk smērēt pirkstus un pakust (ne gluži kā kūst saldējums gan), tāpēc ieteiktu pasniegt drīz pēc izņemšanas no saldētavas, kādas 5-10min, visdrīzāk ar deserta dakšiņu.. nu vai arī ar pirkstiņiem, ja visi savējie! :p

 

No šīs receptes var pagatavot 4 groziņus.

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

6 komentāri:

  • Tuvākajā laikā būs noteikti jāizmēģina! :)

  • Labprāt dzirdētu atsauksmes! :)

  • Recepte izmēģināta - ņamma! Vienīgi tahini nākamreiz laikam likšu vienā kartā - tikai pamatnei, jo kopā mazliet par smagu kūciņa likās. Bet tas kafijas/dateļu pildījums - dievīīgi! Paldies Tev par recepti. Nākamais plānā - pekanriekstu tarte ;)

  • Var mēģināt to visu uztaisīt arī plānāku, tad varbūt nebūs tik smagi! :)
    Prieks, ka garšo!

  • Sveiki! Vai jūras sāli var aizstāt ar Himalaju rozā sāli vai arī jūras sāls ir dikti svarīgi ? :)

  • Derēs jebkura dabīgā sāls- jūras, himalaju, ķeltu utt :)


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB