Ogainā saldējumkūka

Vegānu  /  Bez glutēna  /  Bez olām  /  1 komentārs
Ogainā saldējumkūka
Foto: Ance Šternberga

Ievads

Kad mājās saldētās ogas prasa pēc izlietošanas, šī kūka būs lielisks palīgs, lai tās tiktu skaisti un gardi pagatavotas karaliskā, bet vienkāršā saldējuma kūkā!


Sastāvdaļas

Vaniļas kārtai:

  • 2 krūzes izmērcētu indijas riekstu
  • 2 banāni
  • 1 krūze dateļu
  • ¼ krūzes izkausētas kokosriekstu eļļas
  • Sēklas no 1 vaniļas pāksts
  • Mandeļu (vai cits) piens pēc vajadzības

Ogu kārtām:

  • 3 krūzes dažādu ogu (sadalītas krūzēs pa krāsām), svaigas vai saldētas
  • 3-4 banāni
  • Indijas rieksti vai valrieksti pēc vajadzības un vēlēšanās (krēmīgumam)
  • Mandeļu (vai cits) piens pēc vajadzības

 


Pagatavošana

1. Vaniļas kārtas pagatavošana- visas sastāvdaļas sablenderē līdz krēmīgai saldējuma masai, pievienojot pēc iespējas mazāk ūdens (es pievienoju apmēram ¼ krūzi).

2. Lej daļu vaniļas kārtas kūkas formā, pārējo izlejot atsevišķā krūzē vēlākam.

3. Ogu kārtu pagatavošana- viena veida (un krāsas) ogas sablenderē kopā ar 1,5 banāniem un pārējām sastāvdaļām līdz viendabīgai konsistencei, lej krūzē, atstāj vēlākam.

4. Tādā pašā veidā pagatavo pārējās ogu kārtas- 1 krūze ogu + 1,5-2 banāni, rieksti un piens pēc nepieciešamības.

6. Lej gatavās kārtas kūkas formā, pa virsu vaniļas kārtai, tā, lai veidojas dažādas krāsas kārtas.

7. Ar nazi vai koka irbuli izvelk dažādus rakstus cauri visām kārtām, lai veidojas glīti vilnīši un līnijas.

8. formu liek saldētavā sastingt, vislabāk- uz nakti.

9. Pirms pasniegšanas ieteicams atdzesēt tomēr brīdinu- kad atlaidusies, kūka zaudē savu kompaktumu, un sāk kust, gluži kā saldējuma kūkas! :)


Piezīmes

Iesaku kūku sagriezt pirms atlaidināšanas, izmantojot karstu un asu nazi, bet pasniegt gabaliņus nogarnētus ar ogām, kad tie jau pakusuši!

 

Var izmantot vaniļas kārtu kā vēl vienu  bāzi ogu kārtai, vienkārši sadali masu uz pusēm un pievieno, piemēram, zemenes!

 

Var arī visu kūku taisīt no vaniļas kārtas bāzes, tad tikai vajadzētu pareizināt sastāvdaļas ar divi un pievienot ogas un banānus pēc vajadzīgās krāsas un salduma!

Autors: Ance Anna Šternberga

Iemīlies rūpes par sevi! Iemīlies sevī!

1 komentārs:

  • Labdien, cik cm ir kūkas pamatnei ?


Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB