Kazas siera krēms lazdu riekstu ligzdiņā

Kazas siera krēms lazdu riekstu ligzdiņā
Foto: Ance Šternberga

Sastāvdaļas

Siera masai:

  • 200g svaigais kazas siers
  • 2-3 ēd.k. “vomFass” plūmju balzāmetiķa
  • 1 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. “vomFass” lazdu riekstu eļļas

Ligzdiņai:

  • 200g auzu pārslu
  • 150g lazdu riekstu, viegli apgrauzdēti un samalti dzirnaviņās
  • 3-4 ēd.k.Gī sviests / sviests / kokosriekstu eļļa vai (gardākajā versijā) tītara tauki
  • 1-2 ēd.k. kokosriekstu palmu cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo krēmu- kazas sieru saspaida kopā ar plūmju etiķi, medu un lazdu riekstu eļļu. Pēc garšas pievieno vēl kādu no sastāvdaļām, ja nepieciešams (atkarīgs no izvēlētā siera utt.).
  2. Pagatavo ligzdiņu- uz pannas izkausē taukvielas, ber klāt auzu pārslas un maisot cep, līdz tās viegli zeltainas. Tad pievieno cukuru un samaltos lazdu riekstus. Cep, līdz maisījums viegli čurkst un ir nedaudz apgrauzdējies.
  3. Kārto auzu pārslu maisījumu uz diviem šķīvjiem vai bļodiņās, pa vidu liek kazas siera krēmu, pārlej ar lazdu riekstu eļļu un nedaudz medus.

Piezīmes

Frančiem jau sen zināms, ka konditorejas izstrādājumi vislabāk garšo tieši ar dzīvnieku izcelsmes taukiem- sviestu, pīļu, zoss taukiem vai citiem. Tā kā esmu atradusi sev jaunus draugus, ar izcili labiem BIO tītara produktiem, viņi gana laipni man piedāvājās iztecināt arī tauciņus, kas šajā receptē bija punkts uz “i”. Tāpēc, ja arī Tev ir iespēja (psssst! Rinalds Bukšs vārdā..!), šajā receptē izmanto tieši bioloģiskus tītara taukus- tad auzu pārslas un lazdu rieksti būs izcili kraukšķīgi un aromātiski!

Autors: Ance Anna Šternberga

Pārmaiņas dzīvesveidā prasa milzu pūles, enerģiju un piespiešanos, taču vairāk par visu es zinu, ka tas ir tā vērts.



Komentāru nav

Pievienot komentāru


Lūdzu autorizējieties, lai varētu pievienot komentāru:

DR FB